In anul financiar 2012 Vienna Insurance Group a raportat prime brute subscrise consolidate de 9,7 miliarde euro, in crestere cu 9% fata de anul anterior, iar profitul inainte de taxe a ajuns la cel mai ridicat nivel din istorie - 587,4 milioane euro, in crestere cu 5,1%, conform datelor grupului austriac. In Romania, situatia economica a avut efecte negative in special asupra asigurarilor auto, iar grupul a raportat o pierdere financiara inainte de taxe si impozite de 20,4 milioane euro, in crestere cu 57,4% fata de anul anterior.

  • "Ca lider de asigurari pe piata din Austria si ECE, ne-am atins obiectivul nostru strategic de crestere impresionanta peste media pietei si in anul 2012. Primele au crescut la o valoare record de 9,7 miliarde euro. Mai mult decat atat, am reusit si cresterea profitului cu aproape 10%. Profitul grupului de 587.4 milioane euro este cel mai mare din istoria Vienna Insurance Group ", a declarat Peter Hagen, presedinte al Consiliului de Administratie si CEO al Vienna Insurance Group.

In anul financiar 2012 Vienna Insurance Group a raportat prime brute subscrise consolidate de 9,7 mld. euro, ceea ce corespunde unei cresteri de 9,0%. Cresterea semnificativa de 17,2 procente pe asigurari de viata a fost determinata de cererea puternica - in special pentru produsele cu prima unica - in Polonia. Crestere cu 2.1% pe segmentul asigurarilor generale, precum si cresterea primelor de asigurare de sanatate (8,7%), au sustinut tendinta generala pozitiva a primelor Grupului. In valoare de 587.4 milioane euro, profitul Grupului (inainte de taxe si dividende) a crescut cu 5,1%. Profitul dupa impozitare si dividende a crescut chiar cu 9,7% la un total de 446.2 milioane euro.

Pe baza acestor date ale anului financiar 2012, la Adunarea Generala Anuala a Vienna Insurance Group va fi propusa o crestere a dividendului la 1,20 euro pe actiune, se mentioneaza in raportul grupului austriac.

  • In Romania, pierderea financiara a VIG s-a adancit la 20,4 milioane euro in 2012

In Romania, veniturile VIG din primele brute subscrise (viata si generale) in 2012 au scazut cu 10,9% pana la 448,3 milioane de euro. Pierderea financiara inainte de taxe si impozite a crescut cu 57,4% fata de anul anterior, pana la 20,4 milioane euro.

  • "Situatia economica dificila din Romania a avut efecte negative indeosebi asupra asigurarilor auto deoarece pietele pentru masini noi si de leasing auto au fost afectate de o recesiune majora. Segmentele de asigurare de raspundere civila au fost sub impactul concurentei acerbe. Cu toate acestea, Vienna Insurance Group a reusit sa se mentina pe primul loc, cu o cota de piata de 24,5%. Pe segmentul asigurarilor de viata, companiile romanesti Vienna Insurance Group au crescut valoarea primelor cu 13,1% pana la 114.2 milioane euro. Dezvoltarea excelenta a colaborarii cu BCR, filiala a Grupului Erste, a continuat.  Prin acest canal de vanzari, BCR Asigurari de Viata VIG a reusit sa creasca primele cu 17,3%", se arata in raportul grupului de asigurari.

Vienna Insurance Group (VIG) este liderul pietei asigurarilor in Austria precum si in Centrul si Estul Europei. Aproximativ 50 de companii din 24 de tari formeaza acest grup, care are o experienta de 190 de ani in industria asigurarilor. Cu aproximativ 24.000 de angajati, Vienna Insurance Group este lider pe pietele principale ale business-ului sau. Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotata de ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat pe Bursa din Praga.