Posta Romana a atribuit luni prin licitatie deschisa un contract de aproape 564.000 lei fara TVA catre Astra Asigurari pentru asigurarea obligatorie de raspundere civila auto - RCA pentru un numar de 607 autovehicule, se arata intr-un anunt de atribuire postat miercuri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Alaturi de Astra au mai depus oferte City Insurance si Carpatica Asigurari. Amintim ca la sfarsitul lunii martie Posta Romana a organizat o licitatie pentru achizitionarea in leasing financiar a 607 masini noi si/sau second-hand, valoarea contractului pentru urmatorii trei ani fiind estimata la 6,64 milioane de euro (fara TVA).

La licitatia de servicii RCA, Posta Romana a primit 3 oferte, din care doar 2 au fost admisibile. Conform datelor din SEAP, asiguratorii care au depus oferta pana la termenul limita - 10.04.2013, au fost: City Insurance, Astra Asigurari si Carpatica Asigurari. Castigatoarea licitatiei a fost firma Astra Asigurari, contractul fiind atribuit luni, 13 mai 2013.

Estimarea initiala a valorii contractului care se intinde pe 12 luni a fost de 839.700 lei fara TVA, iar valoarea finala a contractului a fost mai mica - 563.584 lei (fara TVA).

Amintim ca Posta Romana a organizat la sfarsitul lunii martie o licitatie pentru achizitionarea in leasing financiar a 607 masini noi si/sau second-hand, valoarea contractului pentru urmatorii trei ani fiind estimata la 6,64 milioane de euro (fara TVA). De ce? Conducerea Postei a comunicat catre HotNews.ro ca urgenta este data de faptul ca la sfarsitul lunii martie anul acesta expira un contract de leasing operational incheiat in 2008 cu Porsche Mobility si va fi obligata sa returneze in etape toate cele 727 masini inchiriate, si care reprezinta cea mai mare parte a parcului auto operational.

Datele din SEAP mai indica faptul ca in cadrul acestei licitatii a fost depusa o singura oferta in data de 11.03.2013 - o asociere formata din Posche Leasing Romania IFN SA (leader de asociatie), Porsche Romania SRL, MHS Truck&Bus SRL si Porsche Broker de Asigurari SRL.