Majorare de capital la Gothaer Asigurari Reasigurari: Grupul german a adus patru milioane de euro in companie si detine acum 80,7% din actiuni

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 4 iulie 2013, 13:03 Economie | Asigurari

conferinta Gothaer
Foto: Hotnews
​Grupul german Gothaer si-a extins controlul detinut asupra asiguratorului local Gothaer Asigurari Reasigurari, fosta Platinum Asigurari, in urma unei majorari de capital prin aport de numerar de 2,51 milioane euro si plata unei prime de emisiune de 1,48 milioane euro, conform unei hotarari a adunarii generale a actionarilor din data de 26 martie 2013, publicata miercuri in Monitorul Oficial. In urma acestei operatiuni, participatiile de actiuni detinute de ceilalti doi actionari, Constantin Toma si Efraim Naimer, s-au redus la cate 9,61% din actiuni.

  • "Actionarul Gothaer Finanzholding AG declara prin prezenta ca subscrie pentru un numar de 27.086 actiuni emise de Societate (...) urmand ca varsarea contravalorii acestora (pret si prima de emisiune) sa se efectueze pana cel tarziu la data de 30.03.2013. Plata actiunilor subscrise se va face prin transfer bancar in contul in euro al Gothaer Asigurari Reasigurari (...). Ordinul de plata va mentiona expres "4.000.000 euro contributie din partea Gothaer Finanzholding AG din care 2.515.090 euro aport la capitalul social al Gothaer Asigurari Reasigurari  si 1.484.909 euro prima de emisiune", se mentioneaza in documentul din Monitorul Oficial.

Majorare de capital, Gothaer
Foto: Monitorul Oficial
In document se mai precizeaza ca "actionarii Constantin Toma si Efraim Naimer declara ca renunta la dreptul lor de preferinta cu privire la participarea la prezenta majorare de capital social".

In urma acestei operatiuni, Gothaer Finanzholding AG detine 80,7750% din capitalul social al asiguratorului, Constantin Toma detine 9,6130% din capitalul social, iar Efraim Naimer - 9,6120% din capitalul social.

In luna februarie din acest an, s-a anuntat ca firma locala de asigurari Platinum Asigurari a devenit oficial Gothaer Asigurari Reasigurari, dupa ce grupul german de asigurari Gothaer a finalizat preluarea a 67% din actiunile Platinum. La acel moment, celelalte 33% dintre actiuni erau detinute in mod egal de Constantin Toma si Efraim Naimer, fondatorul Gothaer si fostul sef al TBIH, unul din cele mai importante holdinguri financiare din Europa Centrala si de Est.

Seful noii companii – Anca Babaneata (fostul CEO al Platinum) a anuntat la acel moment ca isi propune sa atinga un volum de prime brute subscrise de peste 60 milioane euro pana in 2017 si un volum de investitii pe termen mediu de 15 milioane euro.Citeste mai multe despre   
Intreb BT. Intalnire online: Credite pentru IMM-uri, in 2018. Doi specialisti raspund intrebarilor cititorilor, vineri, de la ora 12:00

Doi specialisti in credite pentru IMM de la Banca Transilvania raspund vineri, 15 decembrie 2017, de la ora 12.00 la intrebari puse de cititorii StartupCafe.ro si HotNews.ro, la o noua intalnire online "Intreb BT", pe tema creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii - IMM. Daniel Szekely si Marsela Petreus vor raspunde la intrebari pe teme precum planificarea creditarii, la inceputul unui nou an de business, tipuri de credite, in functie de nevoile afacerii, tipuri de garantii.
  • Pune intrebarile folosind formularul de comentarii de pe StartupCafe.ro

904 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri