Valoarea totala a daunelor platite de Carpatica Asig a crescut cu 58,5%, de la 85,9 mil lei la 136,16 mil. lei, in primul semestru din acest an, a anuntat luni compania de asigurari. In primul semestru al anului 2013, au fost deschise in Bucuresti 3.887 dosare auto, in crestere cu 50% fata de anul precedent, cand au fost deschide 2.594 dosare pe RCA si CASCO, a mai comunicat asiguratorul.

Compania a anuntat cu aceasta ocazie ca a deschis 5 noi centre de constatare in Bucuresti, pentru o constatare mai rapida a daunelor auto in Bucuresti, urmand a acoperi teritorial fiecare sector.

Carpatica Asig a fost înfiintata în anul 1996, cu capital integral privat, sub denumirea de ASA ASIGURARI ATLASSIB, in cadrul holdingului ATLASSIB. In septembrie 2004 compania si-a schimbat denumirea în CARPATICA ASIG- parte a Grupului Financiar CARPATICA, raspunzand astfel cerintele pietii privind serviciile financiare integrate. Compania are peste 90 de unitati in intreaga tara, colaborand cu peste 5000 de intermediari si practica asigurari generale (non-viata).