Omul de afaceri sibian Ilie Carabulea, care controleaza Carpatica Asigurari, a fost ridicat marti de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie si va fi dus la audieri, in cadrul unei anchete privind fapte de coruptie in care sunt implicati si functionari din domeniul supravegherii asigurarilor, informeaza Agerpres. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza marti perchezitii domiciliare in 17 locatii situate in municipiile Bucuresti si Sibiu, in cadrul unei anchete privind savarsirea, de catre mai multe persoane, a unor infractiuni de coruptie. Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile vizeaza firma Carpatica Asigurari si functionari de la Autoritatea de Supraveghere Financiara.

UPDATE 1 Contactati de HotNews.ro, oficialii Carpatica Asigurari nu au dorit momentan sa comenteze

UPDATE 2 Contactati de HotNews.ro, oficialii ASF au transmis urmatoarele:

  • "Autoritatea de Supraveghere Financiară confirmă derularea unor verficări de către DNA. Verificările vizează o speță legată de o societate de asigurări. DNA a solicitat ASF mai multe date despre societatea de asigurări respectivă, aferente activității din perioada 2012-2013 a fostei Comisii de Surpaveghere a Asigurărilor, absorbită de ASF în 29 aprilie 2013.
  • Autoritatea de Supraveghere Financiară confirmă derularea unor verficări de către DNA. Verificările vizează o speță legată de o societate de asigurări. DNA a solicitat ASF mai multe date despre societatea de asigurări respectivă, aferente activității din perioada 2012-2013 a fostei Comisii de Surpaveghere a Asigurărilor, absorbită de ASF în 29 aprilie 2013.
  • ASF pune la dispoziția organelor de cercetare documentele solicitate, atât din perioada fostei Comisii de Supraveghere a Asigurărilor cât și, dacă va fi necesar, și documente ulterioare. Mai multe detalii vor fi comunicate ulterior".

UPDATE 3 Intrebat de HotNews.ro daca ancheta DNA vizeaza si persoane care sunt in prezent angajati ASF, Radu Soviani, purtatorul de cuvant al autoritatii a declarat: 'in acest stadiu ne rezumam la informatiile transmise prin comunicatul de presa'.

UPDATE 4Surse judiciare, citate de Agerpres:"In dosar sunt cercetaţi Marian Mîrzac, membru al ASF şi fost director al Carpatica Asigurări, precum şi Radu Mustăţea, preşedintele Biroului de Asigurări din România şi fost membru în Consiliul de Administraţie al Carpatica. Verificările vizează faptul că cei doi şi-ar fi exercitat influenţa pentru ca societăţii Carpatica Asigurări să nu i se suspende activitatea pe piaţa asigurărilor".

UPDATE 5 Contactat de HotNews.ro, in legatura cu ancheta DNA, Radu Mustatea a declarat: 'Nu am cum sa va dau nici o declaratie acum'.

UPDATE 6 Contactat de HotNews.ro, in legatura cu ancheta DNA, Marian Marzac a declarat: 'Nu pot vorbi acum'. Ilie Carabulea nu a putut fi contactat.

De altfel, omul de afaceri Ilie Carabulea, patronul de la Carpatica Asigurari, a fost ridicat si dus la DNA Bucuresti pentru audieri, scrie Agerpres.

DNA sustine, intr-un comunicat de presa remis marti, ca mai multe persoane sunt suspectate de infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, cum ar fi: asociere in vederea savarsirii de infractiuni, luare/dare de mita, trafic/cumparare de influenta, abuz in serviciu contra intereselor publice, folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la uz de fals.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.