Gothaer Asigurari Reasigurari, firma rezultata in urma preluarii de catre grupul Gothaer in anul 2012 a Platinum Asigurari reasigurari, a inregistrat anul trecut o crestere de peste 75% a veniturilor din primele brute subscrise (de la 8,5 milioane euro la 14,8 milioane euro), un numar dublu de clienti (de la aproximativ 25.000 la peste 52.000) si o crestere de 140% a numarului de polite din portofoliu, la 98.000, a anuntat luni asiguratorul. Conducerea companiei se asteapta sa obtina profit, cel mai probabil, in anul 2016.

Conducerea Gothaer AsigurariFoto: Gothaer Asigurari

Grupul Gothaer a intrat pe piata de asigurari din Romania la sfarsitul anului 2012, prin preluarea Platinum Asigurari Reasigurari, companie care a devenit, in urma unui proces de rebranding la inceputul anului 2013, Gothaer Asigurari Reasigurari.

Grupul Gothaer a anuntat recent intentia de a prelua restul de 17,7% din actiunile noii companii, detinute in mod egal de Constantin Toma si Efraim Naimer.

Din momentul intrarii in companie, investitiile Grupului in Gothaer Asigurari Reasigurari au depasit 12 milioane Euro, contribuind astfel la dezvoltarea si stabilitatea financiara a acesteia.

La 31 decembrie 2013, Gothaer Asigurari Reasigurari raporteaza o rata de lichiditate de peste 250% si o rata de solvabilitate de peste 170%.

  • "Suntem optimisti in ceea ce priveste 2014, dar ramanem in acelasi timp realisti si stim ca 2016 reprezinta, cel mai probabil, anul in care Gothaer Asigurari Reasigurari va intra pe profit", a declarat Anca Babaneata, directorul general al Gothaer Asigurari Reasigurari.

In 2013, cea mai importanta linie de business din portofoliul Gothaer Asigurari Reasigurari a fost cea de Property & Engineering, cu o cota de 42%. CASCO, a doua linie de business, a reprezentat 30% din portofoliu.

Peste 75% din subscrierile Gothaer Asigurari Reasigurari in 2013 au fost generate prin intermediul brokerilor, restul reprezentand contributia agentilor si a canalelor directe de distributie.

In luna februarie 2013, s-a anuntat ca firma locala de asigurari Platinum Asigurari a devenit oficial Gothaer Asigurari Reasigurari, dupa ce grupul german de asigurari Gothaer a finalizat preluarea a 67% din actiunile Platinum. La acel moment, celelalte 33% dintre actiuni erau detinute in mod egal de Constantin Toma si Efraim Naimer, fondatorul Gothaer si fostul sef al TBIH, unul din cele mai importante holdinguri financiare din Europa Centrala si de Est.

Seful noii companii - Anca Babaneata (fostul CEO al Platinum) a anuntat la acel moment ca isi propune sa atinga un volum de prime brute subscrise de peste 60 milioane euro pana in 2017 si un volum de investitii pe termen mediu de 15 milioane euro.