Euroins a luat cateva decizii importante - o infuzie de capital de 50 milioane de lei, o majorare a rezervelor tehnice pentru daune de alte 50 milioane de lei si drept urmare numarul reclamatiilor a scazut, dar nu este de ajuns, a declarat joi Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere a Asigurarilor (ASF). Ne asteptam ca infuzia de capital sa mearga pe plata pagubelor, ne asteptam ca Euroins sa-si puna ordine in calcularea rezervelor tehnice si au un termen de la noi luna septembrie sa revina in stare normala, a spus acesta. Euroins este pe locul doi, dupa Astra, in topul asiguratorilor cu cele mai multe reclamatii in primele trei luni din acest an, in scadere insa cu 39,03% fata de perioada similara din 2013.

Misu Negritoiu, presedintele ASFFoto: Hotnews
  • "Din punct de vedere nominal rezervele tehnice si de solvabilitate sunt in ordine la Euroins. Starea de anormalitate o reprezinta petitiile, reclamatiile si plata daunelor. Vrem sa constatam ca si calculul rezervelor tehnice e bine facut. Am primit toate asigurarile ca societatea are capacitatea financiara sa-si respecte termenul", a mai precizat Misu Negritoiu.

La inceputul acestei luni, Euroins Romania a anuntat ca a finalizat prima etapa a procedurii de marire a capitalului social in conformitate cu decizia luata la Adunarea Generala a Actionarilor din aprilie 2014.

In aceasta etapa, capitalul societatii a fost marit cu suma de 50 de milioane de lei (aproximativ 11,3 milioane de euro) si este de asteptat ca pana la finalul anului, valoarea maririlor de capital sa atinga suma de 100 de milioane de lei (22,7 milioane de euro), a spus asiguratorul.

Ca urmare a acestei mariri, capitalul social al Euroins Romania este acum de 188.5 milioane de lei. Ultima marire de capital, in valoare de 18,7 milioane de lei, a avut loc in decembrie 2013.

Decizia de a mari capitalul social al Euroins Romania reafirma angajamentul strategic de a intari Euroins Romania si sustinerea actionarilor in continuarea dezvoltarii companiei si a mentinerii soliditatii acesteia pe piata romaneasca a asigurarilor.

Datele prezentate joi de ASF arata ca Euroins s-a aflat pe locul doi dupa Astra Asigurari in privinta numarului de reclamatii de la clienti in primul trimestru din 2014 - 767 de reclamatii, adica 24,52% din titalul reclamatiilor din piata asigurarilor in primele trei luni din 2014, dar in scadere cu 39,03% fata de aceeasi perioada din 2013.