Consiliul de Administratie al Carpatica Asigurari ne-a prezentat planul de redresare financiara a companiei, dar nu suntem de acord asupra termenelor. Capitalizarea este principala problema si discutam in continuare, a declarat joi Misu Negritoiu, presedintele ASF. Mai sunt inca societati care practica preturi de dumping, care nu au rezervele tehnice constituite corespunzator si continuam acest proces de analiza individuala si probabil ii vom vizita si pe altii, a mai precizat presedintele autoritatii de supraveghere financiara.

  • "Ceilalti (n.a jucatori din piata) ar trebui sa se uite la piata si sa se comporte in mod responsabil. Mai sunt inca societati care practica preturi de dumping, care nu au rezervele tehnice constituite corespunzator si continuam acest proces de analiza individuala si probabil ii vom vizita si pe altii si avem de gand sa trecem printr-o revizie completa. Chiar planificam ca in trimestrul patru din acest an, daca nu mai devreme, sa lansam un audit general al majoritatii activelor de pe piata de asigurari.
  • La Omniasig nu prea am ce sa va zic. Procesul este pe rol. Dimensiunea probelemei este limitata, este o actiune juridica. Am vazut ca au publicat si rezultatele financiare pe trimestru unu deci mai mult nu am ce sa zic", a spus joi Misu Negritoiu, presedintele ASF.

Consiliul ASF a hotarat in 14 mai 2014 deschiderea procedurii de redresare financiara a Carpatica Asigurari pe baza de plan de redresare, avand in vedere ca firma nu mai indeplineste conditiile de solvabilitate, in sensul ca valoarea marjei de solvabilitate disponibile a scazut sub valoarea marjei de solvabilitate minime determinate in conformitate cu reglementarile legale in vigoare, se arata in decizia ASF publicata vineri, 16 mai in Monitorul Oficial. Vezi in articol motivele de drept si de fapt pentru care ASF a luat aceasta decizie si ce trebuie sa contina mai exact planul de redresare al Carpatica Asigurari.

Citeste si: Motivele pentru care ASF a deschis procedura de redresare financiara la Carpatica Asigurari si ce trebuie sa contina planul de redresare al societatii