Metropolitan Life, al doilea mare asigurator de viata din Romania, are incepand cu data de 1 iulie un nou director general (CEO). Grupul MetLife a numit-o pe Emilia Bunea (44 ani) in functia de Chief Executive Officer al Metropolitan Life, in locul lui Theodor Alexandrescu, care a condus operatiunile MetLife in Romania timp de noua ani. Numirea Emiliei Bunea este in curs de aprobare din partea autoritatilor locale. Theodor Alexandrescu (44 ani), este numit CEO (Chief Executive Officer) al MetLife Golf, cu sediul in Dubai, reprezentand cinci tari: Kuwait, Quatar, Bahrain, Oman si Emiratele Arabe Unite.

Emilia BuneaFoto: Metropolitan Life

Anterior acestei numiri, Emilia Bunea (44 ani) a detinut functia de Chief Financial Officer la ING Group, segmentul ING Asigurari Europa, in sediul central din Amsterdam.

Cariera sa cu ING a inceput in anul 2007, cand s-a alaturat ING in pozitia de CFO pentru operatiunile de asigurari de viata si pensii private, ulterior fiind desemnata Chief Executive Officer al ING Pensii. Anterior experientei in cadrul ING, Emilia a ocupat pozitii ca Director General Adjunct si CFO la Interamerican Group (in prezent Eureko Romania) in perioada 2000 - 2007 si roluri executive in cadrul companiilor Capital Securities si Comtel Rom.

Emilia detine o certificare CFA (Chartered Financial Analyst) din partea CFA Institute U.S., un Executive MBA la Universitatea Washington, Seattle, si un BA in Inginerie Software la Facultatea de Automatica Bucuresti.

  • "Sunt onorata sa preiau aceasta provocare de a continua cresterea si dezvoltarea Metropolitan Life prin consolidarea pozitiei sale de lider in piata locala si orientarea catre nevoile clientilor. Principalul obiectiv ramane sa ne pastram promisiunea facuta clientilor de a-i sustine in a obtine mai mult de la viata", a declarat Emilia Bunea.

Theodor Alexandrescu

Theodor Alexandrescu

Foto: Alico Asigurari

Theodor Alexandrescu (44 ani), care a condus operatiunile Metropolitan Life din anul 2005, este numit CEO (Chief Executive Officer) al MetLife Golf, cu sediul in Dubai, reprezentand cinci tari: Kuwait, Quatar, Bahrain, Oman si Emiratele Arabe Unite. Cariera sa la Metropolitan Life a inceput in anul 1999, cand s-a alaturat echipei in functia de Sales Manager, continuand cu pozitii in diferite arii, ca Chief Marketing Officer si Deputy Chief Executive Officer.

In timpul carierei sale la Metropolitan Life, Theodor Alexandrescu a pus bazele companiei de pensii private in 2007, a dezvoltat si a condus Metropolitan Life in pozitii de top in piata din Romania. Una dintre realizarile majore recente din timpul mandatului sau a fost integrarea fostei companii Aviva, achizitionata in 2012.

  • "Sunt incantat sa preiau un nou rol in cariera mea - provocarea si oportunitatea de a conduce operatiunile MetLife din zona Golf. Am incredere ca Emilia va continua cu succes planurile strategice de crestere ale Metropolitan Life, in directia atingerii obiectivului nostru de a deveni liderul pietei de asigurari de viata", a declarat Theodor Alexandrescu.

Metropolitan Life, parte a grupului MetLife, se afla pe locul doi in piata de asigurari de viata din Romania, cu 16% cota de piata. Compania are 2 milioane de clienti de asigurari de viata sau pensii private obligatorii.