In ultima sedinta a Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) s-a votat ca toti angajatii sa primeasca o prima la sfarsitul anului in valoarea unui salariu brut, dar si o prima pentru proiecte speciale cu impact in activitatea ASF, hotarare care intra in vigoare de la 1 august 2014, informeaza Realitatea TV. Aceasta contrar celor anuntate de Misu Negritoiu, noul presedinte ASF, la inceputul lunii iunie: 'Anul acesta, salariatii ASF nu au primit prime de Paste si nici prime de vacanta. Sistemul de prime va fi reanalizat, cel mai probabil in luna septembrie, in acelasi timp cu reasezarea salariilor pe metoda Hay Group.' Negritoiu a venit la conducerea autoritatii dupa scandalul salariilor uriase din ASF. Anul trecut, cele mai mari venituri salariale au fost incasate de Ion Giurescu, vicepresedintele ASF: 954.917 lei, echivalentul a 216.093 de euro, adica 18.000 de euro pe luna.

Ion Giurescu a incasat 216.000 euro in 2013, ca vicepresedinte ASFFoto: AGERPRES

ASF nu este institutie bugetara, dar se finanteaza din tarifele si taxele aplicate firmelor din trei mari sectoare: asigurari, piata de capital si pensii private, ceea ce inseamna ca indirect salariile celor aproape 600 de angajati sunt platite de populatia care cumpara serviciile acestor firme.

Stirea Realitatea TV prezinta si o declaratie luata lui Misu Negritoiu, presedintele ASF:

  • "Avem deja doua proiecte, doua colective care au muncit foarte bine si serios. Spre exemplu raportul pe care l-am prezentat la Palament si pe care l-am afisat si pe site este facut de un colectiv sarguincios care a muncit in doua saptamani si a facut o lucrare remarcabila si cred ca merita o prima. Si o sa mai dam si alte exemple. Pur si simplu proiecte de impact pentru ASF. Avem atatea proiecte si atatea lucruri de transformat incat vreau sa mobiliezez colectivul sa se angajeze la aceste proiecte", declara Misu Negritoiu.

Intr-un comunicat oficial dat de ASF in 4 iunie 2014, conducerea autoritatii anunta:

'Anul acesta, salariatii ASF nu au primit prime de Paste si nici prime de vacanta. Sistemul de prime va fi reanalizat, cel mai probabil in luna septembrie, in acelasi timp cu reasezarea salariilor pe metoda Hay Group.'

  • HotNews.ro a inaintat miercuri catre ASF o solicitare in legatura cu informatiile prezentate de Realitatea TV si vom reveni cu raspunsuri imediat ce le vom primi.

UPDATE (Ora 23:20) Radu Soviani, purtatorul de cuvant al ASF, a declarat pentru HotNews.ro:

  • "Vor avea prima de performanta toti cei care isi vor depasi obiectivele profesionale potrivit atributiilor curente. Consiliul ASF a stabilit primele de performanta pe baza evaluarilor anuale si prime speciale pentru proiecte deosebite. Scopul este stimularea angajatilor la performante superioare, stimularea initiativei, a realizarilor profesionale si imbunatatirea activitatii ASF. Este un proces de aliniere la practica celorlalti angajatorilor, pentru a creste interesul fata de ASF al specialistilor de valoare".

Ce spunea Misu Negritoiu in prima sa conferinta de presa dupa preluarea sefiei ASF:

In data de 9 mai 2014, in prima conferinta de presa de la preluarea sefiei ASF, Negritoiu a anuntat ca autoritatea va intra intr-un proces de realiniere si ajustare, in urma caruia numarul personalului va fi revizuit si se vor face reduceri masive de cheltuieli cu personalul, in urmatoarele 3-6-9 luni.

"Cu privire la sporuri si prime, au fost blocate toate sporurile si primelepana la o revedere in cadrul aceluiasi proces de reevaluare. Cred ca va trebui sa instituim numai o prima de performanta pe baza evaluarii anuale a intregului personal si probabil nu mai mult de un salariu si va trebui sa avem prime exceptionale pentru rezultate deosebite pe proiecte individuale", declara atunci Misu Negritoiu.