Allianz-Tiriac Asigurari a anuntat luni ca in primul semestru din acest an a inregistrat venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata de 494,1 milioane lei, in crestere cu 6% fata de acelasi semestru al anului trecut. In aceeasi perioada de referinta, profitul operational consolidat a depasit 20,7 milioane de lei, in crestere cu 49%. Pentru intreg portofoliul de asigurari generale, valoarea despagubirilor platite clientilor (inclusiv terti pagubiti) pe parcursul primelor 6 luni din 2014 a fost de 202 milioane lei, a anuntat asiguratorul.

Remi Vrignaud, CEO Allianz-TiriacFoto: Allianz-Tiriac Asigurari

Pentru fiecare dintre cele doua segmente de activitate - asigurari generale, respectiv asigurari de viata, la 30.06.2014, marja de solvabilitate disponibila depasea semnificativ nivelul marjei minime. Rata de solvabilitate se situa, la jumatatea anului curent, la 400% pentru activitatile de asigurari generale si la 378% pentru activitatile de asigurari de viata.

  • "Per total, realizarile noastre semestriale sunt in grafic, ba chiar usor peste proiectiile stabilite la inceputul anului. De aceea, suntem optimisti ca 2014, care marcheaza cel de-al 20-lea an de activitate a Allianz-Tiriac in Romania, va fi un an cu rezultate consistente atat sub aspectul veniturilor, cat si al profitabilitatii", a declarat Remi Vrignaud, CEO al Allianz-Tiriac.

Pe segmentul de asigurari generale

In primele sase luni din 2014, valoarea primelor brute subscrise de Allianz-Tiriac din activitatea de asigurari generale a fost de 441,4 milioane de lei, cu 32 de milioane lei mai mult fata de nivelul de 409,4 milioane de lei inregistrat in acelasi interval din 2013. Exprimate in procente, veniturile semestriale au inregistrat o rata de crestere de aproape 8 procente la nivelul segmentului de asigurari generale.

Veniturile aferente segmentului de asigurari auto (Casco si RCA, cumulat) s-au situat, in S1 2014, la 318,5 milioane de lei, cu 28 mil. lei mai mult fata de nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului 2013. Cresterea de aproape 10 puncte procentuale a subscrierilor auto a fost sustinuta de evolutia pozitiva a vanzarilor de polite Casco.

In ceea ce priveste activitatea de asigurari de raspundere civila auto (RCA), veniturile semestriale s-au conservat, valoarea subscrierilor din perioada ianuarie-iunie a.c. fiind sensibil egala cu cea consemnata in perioada ianuarie-iunie din anul anterior: circa 109 milioane de lei.

Portofoliul de asigurari generale non-auto a generat venituri semestriale de 123 milioane de lei, in crestere cu 3,5 procente (plus 4,2 mil. de lei, in valoare absoluta).

Pentru intreg portofoliul de asigurari generale, valoarea despagubirilor platite de Allianz-Tiriac clientilor (inclusiv terti pagubiti) pe parcursul primelor 6 luni din 2014 a fost de 202 milioane lei.

Pe segmentul asigurarilor de viata

Primele brute subscrise de Allianz-Tiriac din activitatea de asigurari de viata s-au situat la valoarea de 52,7 milioane lei in S1 2014, cu 2,5 milioane de lei mai putin fata de valoarea de 55,2 milioane lei inregistrata in acelasi interval din 2013.

In structura portofoliului de asigurari de viata, continua sa castige teren produsele traditionale, respectiv politele la care componenta de risc este primordiala, iar eventuala componenta de economisire opereaza dupa principiul capitalizarii si garantarii unui randament investitional minim.

Astfel, politele traditionale - individuale si de grup - au contribuit cu 56% la realizarea veniturilor de asigurari de viata (comparativ cu un nivel de 49%, la 30 iunie 2013, respectiv de 51% la 30 martie 2014). Restul de 44% din veniturile semestriale de asigurari de viata a fost generat de vanzarile de polite cu componenta investitionala (unit-linked).