Plenul Parlamentului i-a votat, marti, pe Cornel Coca Constantinescu in functia de prim-vicepresedinte, membru executiv al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), pe Marius Vorniceanu - vicepresedinte executiv al ASF in sectorul asigurarilor-reasigurarilor si pe Daniel Stefan Armeanu - membru neexecutiv al ASF, informeaza Agerpres. Cornel Coca Constantinescu il inlocuieste in functia de prim-vicepresedinte ASF pe Marian Sarbu, care a demisionat din aceasta functie dupa ce Curtea Constitutionala a hotarat ca numirea lui a fost neconstitutionala. Marius Vorniceanu, care nu are experienta in domeniul asigurarilor, fiind anterior consilier in Curtea de Conturi, va fi responsabil de domeniul asigurarilor in ASF, in locul lui Cornel Moldoveanu, revocat de Parlament in conditiile in care acesta este trimis in judecata de DNA pentru coruptie.

Marius VorniceanuFoto: Curtea de Conturi

Cele trei numiri au fost sustinute prin vot de 315 parlamentari, iar 16 au votat impotriva. La sedinta au fost prezenti 334 de senatori si deputati, insa trei dintre acestia nu au votat.

Potrivit raportului comun al comisiilor parlamentare de specialitate, reunite in sedinta la data de 30 septembrie, s-a procedat la audierea candidatilor propusi pentru ocuparea functiilor mentionate, pentru durata ramasa a mandatului inceput pe data de 5 noiembrie 2013, ca urmare a demisiei lui Marian Sarbu din functiile de prim-vicepresedinte, respectiv membru neexecutiv si ca urmare a revocarii din functia de vicepresedinte a lui Corneliu Silviu Moldoveanu.

Pentru functia de prim-vicepresedinte a fost propus Cornel Coca Constantinescu , pentru cea de vicepresedinte - Marius Vorniceanu , iar pentru functia de membru neexecutiv - Daniel Stefan Armeanu .

Numirile s-au facut prin vot secret cu buletine de vot, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor prezenti.

Context:

Marius Vorniceanu il inlocuieste pe Cornel Moldoveanu

Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului a decis luni, 29 septembrie, revocarea din functia de vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a lui Corneliu Silviu Moldoveanu, care a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), informeaza Agerpres. Corneliu Moldoveanu fusese trimis in judecata de procurorii DNA, in stare de libertate, inca din luna aprilie 2014 in dosarul de coruptie ASF-Carpatica.

Cornel Coca Constantinescu il inlocuieste pe Marian Sarbu

Cornel Coca Constantinescu il inlocuieste in functia de prim-vicepresedinte ASF pe Marian Sarbu, care a demisionat din aceasta functie in luna iulie din acest an dupa ce Curtea Constitutionala hotarat ca numirea acestuia este neconstitutionala.

O luna mai tarziu, Guvernul Ponta l-a numit pe Marian Sarbu in functia de consul general, sef al Consulatului General al Romaniei la Dubai, Emiratele Arabe Unite.