Majorarea capitalului social este principalul aspect care se va discuta in data de 22 decembrie 2014 in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Forte Asigurari, potrivit unui anunt publicat joi in Monitorul Oficial. Amintim ca trei membri ai conducerii Forte Asigurari au fost sanctionati in data de 10 noiembrie cu amenzi de 20.000 de lei si cu retragerea aprobarii din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara, fiind gasiti responsabili de lipsa unui sistem adecvat de control intern asupra procesului de management al riscurilor si pentru lipsa de lichiditate din firma.

Capezzone Carmine si Elena Grecu - Forte AsigurariFoto: Forte Asigurari

"Consiliul de Administratie al Forte Asigurari Reasigurari (..) convoaca Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor pentru data de 22.12.2014, ora 11.30. la sediul social al societatii (..) cu urmatoarea ordine de zi:

1. majorarea capitalului social;

2. diverse

Actionarii, persoane juridice, sunt rugati sa dispuna la sediul societatii (..) mandatul persoanelor care le vor reprezenta, pana la data de 04.12.2014. In caz de neintrunire a cvorumului, AGEA va avea loc pe data de 23.12.2014, ora 11:30 la sediul societatii, avand aceeasi ordine de zi", se arata in anuntul publicat joi, 20, noiembrie, in Monitorul Oficial.

Actionariatul Forte Asigurari este format din: LGS HOLDING LIMITED - 99.9685% din actiuni si PETROM SA cu 0.0315% din actiuni.

Autoritatea de Supraveghere Financiara a aplicat amenzi de 20.000 de lei conducerii firmei Forte Asigurari Reasigurari si i-a interzis momentan asiguratorului sa mai vanda asigurari de garantii, care-i aduceau cele mai mari venituri, pentru lipsa unui sistem adecvat de control intern asupra procesului de management al riscurilor si pentru lipsa de lichiditate. Cei trei amendati, carora li s-a retras si aprobarea pentru functiile detinute sunt: Capezzone Carmine, presedintele Consiliului de Administratie, amendat cu 10.000 lei, Elena Grecu, directorul general (amendata cu 5.000 lei) si Burdusel Isabela - membru al Consiliului de Administratie (amendata cu 5.000 lei).