Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) va avea 500 de angajati la sfarsitul acestui an, mai putin cu 110 angajati fata de inceputul acestui an, ca urmare a procesului de restructurare a institutiei, a declarat marti Misu Negritoiu, presedintele autoritatii. 91 de sefi au disparut, in urma modificarii organigramei, dar asta nu inseamna ca toti au parasit institutia. Unii dintre ei concureaza pentru o functie de executie in cadrul autoritatii, a mai precizat Negritoiu.

Misu NegritoiuFoto: Hotnews
  • "Principala realizare in procesul de restructurare institutionala a fost reasezarea noii echipe de conducere. Procesul de reasezare a noii echipe a presupus o reducere substantiala a pozitiilor de conducere - o luna de zile interviuri si desemnari, selectari pe pozitiile de conducere. Ponderea personalului de conducere s-a redus la 14% din total personal fata de 26% cat erau inainte. Avem numai 70 de persoane cu functii de conducere in ASF din care 4 functii de conducere sunt la Fondul de Garantare. Avem mai putin cu 91 de persoane de conducere. 91 de sefi din ASF au disparut. Nu am terminat procesul de restructurare. La sfarsitul lunii ianuarie vom avea numarul exact al angajatilor ASF in urma restructurarii", a spus marti Misu Negritoiu, presedintele ASF.

In luna septembrie din acest an, ASF si-a prezentat noua organigrama care prevede reducerea numarului de posturi de la 609 la 495 de posturi, din care 467 angajati ASF si 28 angajati ai Fondului de Garantare a Asiguratilor.

La acel moment, Misu Negritoiu preciza ca 91 de angajati ASF au optat pentru incheierea voluntara a raporturilor de munca, pana la 30 septembrie 2014, sumele nete platite acestora fiind de 9.267.709 lei, ceea ce inseamna ca in medie acestia au primit aproape 23.000 de euro.