​Prima medie de asigurare RCA a crescut cu doar 13 lei pana la 515 lei in primele noua luni din acest an si o crestere similara este asteptata si pentru 2015, sustine Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Intr-o scrisoare adresata inclusiv DNA, transportatorii dau exemplul unui autocar pentru care pretul RCA a crescut cu 600% desi nu a avut accidente. Tinerii se plang ca pretul RCA a crescut si la peste 2.000 de lei. Care este explicatia? Culoarea masinii creste pretul RCA? Cum este posibil ca pentru aceleasi criterii sa existe diferente uriase de pret? Despre cum se formeaza preturile RCA si schimbarile estimate pentru 2015, Mona Cucu, Director Directia Asigurari Obligatorii in ASF, a discutat online cu cititorii HotNews.ro.

Mona Cucu, Director Directia Asigurari Obligatorii in ASFFoto: ASF
  • Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la finalul articolului
  • Nu adresati mai mult de doua intrebari
  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care contin mai mult de doua intrebari, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana

Mona Cucu are o experienta profesionala de 20 ani in domeniul asigurărilor - in dezvoltarea produselor de asigurari, coordonarea vânzarilor si dezvoltarea retelei, precum si in coordonarea activitatii de constatare si lichidare a daunelor pe toate formele de asigurare. De aproape 8 ani la ASF (CSA), are atributii in domeniul adaptarii legislatiei privind asigurările obligatorii la evolutia pietei si in supravegherea respectării prevederilor specifice acestora. Printre proiectele majore pe care le-a coordonat se numara si introducerea constatului amiabil si a sistemului bonus-malus.

Intalnirea online s-a incheiat.