Euroins Romania a anuntat luni intentia de a ajusta, incepand din 2015 si conditionat de aprobarea ASF, primele de asigurare auto obligatorie RCA pentru soferii cu varste de pana la 24 de ani, pentru a le permite tinerilor posesori de automobile sa circule legal. Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Euroins au declarat "intentionam sa scadem valoarea primelor de asigurare RCA, bineinteles cu acordul ASF".

petitiiFoto: Hotnews

Comunicatul de presa transmis luni de Euroins:

"Euroins Romania anunta intentia de a ajusta, incepand din 2015 si conditionat de aprobarea ASF, primele de asigurare auto obligatorie RCA pentru soferii cu varste de pana la 24 de ani, pentru a le permite tinerilor posesori de automobile sa circule legal, contribuind astfel la efortul general de crestere a ratei de asigurare la nivel national.

Euroins Romania va adopta aceasta masura fara precedent ca urmare a revenirii sanatoase a businessului in cursul anului 2014, pe fondul indeplinirii principalelor conditii de functionare impuse de ASF si imbunatatirea portofoliului de asigurari.

In spiritul reglementarilor ASF ce impun mentinerea unui business puternic si sanatos, Euroins Romania va continua eforturile de segmentare in celelalte categorii, pentru a oglindi cat mai fidel obiceiurile consumatorilor asa cum sunt ele relevate de datele statistice. Compania estimeaza ca va inregistra cresteri anul viitor pe categoria RCA, in urma introducerii de noi criterii de departajare si evaluare, mai detaliate si in conformitate cu reglementarile in vigoare.

Euroins Romania estimeaza ca 2015 va fi un an bun pentru piata asigurarilor, bazat pe un business sanatos si in conformitate cu prevederile legale in vigoare".

  • In primele sase luni din acest an, peste jumatate din totalul reclamatiilor din asigurari vizau doar doua firme: Euroins si Astra, conform datelor ASF

De notat ca datele ASF comunicate in luna octombrie din acest an aratau ca peste jumatate din sesizarile legate de calitatea activitatii asiguratorilor romani vizau doua companii: Euroins Astra, acestea adunand 3574 plangeri, din totalul celor 6200 de sesizari.

In total, Directia Protectia Asiguratilor din ASF a inregistrat un numar de 9.426 de petitii. Cifra agregata include si solicitari de informatii, reveniri/completari la petitii deja analizate, solicitari care nu intra in sfera de competenta a ASF sau solicitari referitoare la alte directii de specialitate (si care au fost transmise acestora), se mai arata in comunicatul ASF.

Pe de alta parte, numarul de petitii formulate impotriva Euroins si Astra Asigurari a fost in scadere cu 9,41% si respectiv 5,58% fata de aceeasi perioada din 2013.