Actionarii Carpatica Asigurari, societate aflata in redresare financiara, au decis in data de 2 decembrie 2014 sa aprobe majorarea capitalului social al societatii cu un milion de lei, prin aportul in numerar al actionarului majoritar Atlassib, firma detinuta de omul de afaceri Ilie Carabulea. Actionarii au mai decis ca societatea Carpatica Asigurari sa nu fie dizolvata. Decizia a fost publicata in Monitorul Oficial in data de 9 ianurie 2015 si este valabila dupa obtinerea avizului ASF.

Ilie Carabulea (foto arhiva)Foto: Hotnews

Majorare de capital la Carpatica Asigurari

Majorare de capital la Carpatica Asigurari

Foto: Captura Monitorul Oficial

'Se aproba majorarea capitalului social al Societatii Carpatica Asig - S.A cu suma de 1.000.000 lei, de la suma de 20.800.000 lei la suma de 21.800.000 lei, prin aportul in numerar al actionarului Atlassib - SRL, precum si marirea corespunzatoare a numarului de actiuni ale societatii, prin emiterea unui numar de 1.000.000 de actiuni cu valoarea nominala de 1 leu;'", se arata in decizia din 2 decembrie 2014 a actionarilor Carpatica Asig (vezi documentul atasat).

In urma acestei majorari de capital, structura actionariatului va fi urmatoarea:

a. Albu Alin - 0,5057% din actiuni

b. Tanase Corneliu - 0,0806% din actiuni

c. SC Atalassib SRL - 92,7678% din actiuni

d. SC Transcar SRL - 6,6460% din actiuni

Actionarii au luat si decizia de a nu dizolva Carpatica Asigurari. Astfel, la punctul 5 al acestei decizii se mentioneaza:

  • "5. Se aproba ca Societatea Carpatica Asig sa nu fie dizolvata in situatia prevazuta de art. 153 (24) alin. 1 din Legea societatilor nr. 31/1990, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit caruia: Daca consiliul de administratie, respectiv directoratul, constata ca, in urma unor pierderi, stabilite prin situatiile financiare anuale aprobate conform legii, activul net al societatii, determinat ca diferenta intre totalul activelor si totalul datoriilor acesteia, s-a diminuat la mai putin de jumatate din valoarea capitalului social subscris, va convoca de indata adunarea generala extraordinara pentru a decide daca societatea trebuie sa fie dizolvata".

Prezenta hotarare este valabila, potrivit legii, numai dupa obtinerea avizului/aprobarii ASF.

HotNews.ro a solicitat ASF sa precizeze daca a aprobat aceasta decizie a actionarilor Carpatica Asigurari si sa ofere si mai multe detalii privind planul de redresare financiara aprobat anul trecut pentru aceasta firma de asigurari.

Amintim ca Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat in data de 9 septembrie 2014 planul de redresare financiara pentru Carpatica Asigurari, care contine masuri menite sa conduca la restabilirea situatiei financiare si a solvabilitatii societatii pana la data de 31.12.2015.

In data de 16 mai 2014, ASF a deschis procedura de redresare financiara pe baza de plan de redresare la aceasta firma de asigurari controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea, in conditiile in care asiguratorul nu mai indeplinea conditiile de solvabilitate.