Grupul Vienna Insurance Group (VIG), care pe piata locala detine Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata, a anuntat marti realizarea unor venituri din prime brute subscrise in valoare de 355,5 milioane euro in 2014, in scadere cu 4,9% fata de anul anterior. Reprezentantii VIG spun ca in pofida conditiilor de piata in continuare dificile din Romania, masurile implementate pe aceasta piata au inceput sa dea rezultate si pentru prima oara in ultimii ani, operatiunile de pe segmentul daune/accidente au inregistrat un avans usor, de 0,3% exprimat in moneda locala.

VIG - rezultate financiare in 2014Foto: Vienna Insurance Group

In euro, datele VIG arata ca grupul a avut venituri de 301,1 milioane euro pe asigurari generale (-0,2%) si venituri de 54,4 milioane euro pe asigurari de viata (-24,7%).

La nivelul intregului grup, Vienna Insurance Group a subscris direct prime neconsolidate in valoare de aproximativ 9,4 miliarde euro in 2014, atingand astfel acelasi nivel al primelor ca anul trecut in pofida efectelor negative din curs valutar. Cresterea organica s-a situat la 2,6% fara a lua in considerare efectele extraordinare.