Euroins Insurance Group, actionarul Euroins Romania, a anuntat vineri achizitia operatiunilor din Bulgaria si Ucraina ale Talanx International, al treilea cel mai mare asigurator din Germania, consolidate in companiile HDI Zastrahovane AD si HDI Strakhuvannya. Veniturile din primele brute pentru cele doua companii achizitionate se ridica la 13 milioane de euro (2013) pentru cea din Bulgaria, respectiv 16 milioane de euro (2013) pentru cea din Ucraina. Profitul operational (EBIT) cumulat al celor doua companii a fost de aproximativ 1 milion de euro in anul financiar 2013.

Tranzactia se afla in etapa de aprobare din partea autoritatilor de reglementare si se asteapta sa fie finalizata in al doilea trimestru al anului 2015.

Achizitia companiilor HDI Bulgaria si Ucraina este in linie cu strategia de extindere a Grupului, de a-si consolida pozitia de jucator cheie pe piata din regiunea CEE. Tranzactia este o continuare fireasca a achizitiilor operatiunilor Interamerican Bulgaria si QBE din Bulgaria si Romania. Ca urmare a tranzactiei, EIG va avea operatiuni in 5 tari si va genera venituri din prime brute subscrise in valoare de peste 200 millioane de euro.

Ca parte integranta a tranzactiei, actualul director general al HDI Bulgaria, Peter Avramov se va alatura companiei Euroins Bulgaria si va prelua functia de CEO al companiei, pentru un proces lin de tranzitie a fuziunii celor doua companii.

Euroins Insurance Group este unul dintre cele mai mari grupuri independente care opereaza in pietele din CEE. Compania detine o cota de piata de aproximativ 7% in Bulgaria, Romania si Macedonia, avand 1.100 de angajati.

Din anul 2014, compania a initiat operatiuni in Grecia ca partea a strategiei sale de extindere. Euroins Insurance Group este o subsidiara a Eurohold Bulgaria - companie bulgara lider, cu operatiuni in Balcani centrate pe servicii financiare non-bancare si de gestionare a activelor. Sediul central al Euroins este in Sofia.