Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat vineri ca a incheiat un contract de consultanta cu societatea PwC Romania pentru evaluarea posturilor de executie prevazute in organigrama autoritatii, intrata in vigoare la data de 1 ianuarie 2015, si corelarea acestora cu un sistem de salarizare echitabil. Masura reprezinta o noua etapa in procesul de restructurare institutionala a autoritatii. "Evaluarea posturilor de executie va fi realizata in functie de criterii prestabilite, cum ar fi: cunostintele de specialitate, procesul de rezolvare a problemelor, responsabilitate si impact asupra organizatiei si va reflecta importanta postului in structura institutiei", se arata in comunicatul autoritatii.

Misu Negritoiu, presedintele ASFFoto: Hotnews
  • "Vom face o analiza profesionista a posturilor de executie pe baza careia vom stabili un nivel al salariilor bazat pe competenta si performanta, raportat la alte institutii de acest gen si la piata", a declarat Misu Negritoiu, presedintele ASF.

Corelarea sistemului de remunerare cu posturile de executie va fi facuta in urma realizarii unei analize salariale de tip benchmarking in raport cu nivelul pietei financiare de referinta. Astfel, implementarea noului sistem de salarizare va urmari asigurarea echitatii externe (in raport cu piata) si interne (aliniata cu ierarhia organizatiei).

Anuntul facut vineri de catre ASF reprezinta o noua etapa in procesul de restructurare institutionala demarat in cadrul autoritatii. Luna trecuta, ASF a anuntat ca va avea un numar efectiv de 466 de salariati de la 1 martie 2015, o reducere de 143 de salariati fata de martie 2014 si mai putin cu 252 fata de totalul de 718 cati au fost preluati in 2013 de la fostele autoritati de reglementare CNVM, CSA si CSSPP, dupa ce a finalizat prima etapa a procesului de restructurare institutionala.