Fiecare dintre cele trei institutii de supraveghere absorbite de ASF au venit cu propriile sisteme IT, unul mai slab decat celalalt, drept pentru care cel mai ambitios si important proiect al autoritatii pe 2015 este realinierea proceselor interne si a tehnologiei IT, proiect estimat la opt milioane de euro, a declarat marti Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara. Autoritatea vrea sa finanteze acest proiect prin fonduri UE si spera sa obtina acesti bani undeva in luna septembrie 2015, dar pana atunci a alocat un buget propriu pentru modernizarea infrastructurii IT, a spus Negritoiu.

Misu Negritoiu, presedinte ASFFoto: Hotnews

Presedintele ASF si-a aratat nemultumirea fata de nivelul de informatizare al autoritatii si in vara anului trecut.

  • "V-ar suprinde daca v-as zice ca am vrea sa devenim o autoritate digitala? Sa nu mai veniti cu scrisorile la registratura? Eu primesc mailuri care se printeaza, se duc la registratura se pun pe ele doua stampile si dupa aia mi le aduc mie. Si cand intreb de ce este asa, mi se raspunde ca asa este la noi. Nivelul de automatizare si comunicare mi se pare extrem de invechit pentru aceasta industrie unde se vand polite online dar in schimb reclamatiile le inregistram, le stampilam si incepem sa le circulam.
  • In 2013 la nivelul ASF s-au inregistrat 23.256 de petitii ale consumatorilor. Va puteti imagina ce forta umana trebuie sa ai sa inregistrezi, sa le procesezi, sa dai telefoane si sa le inregistrezi? Nu putem sa traim in asemenea piata - suntem ingropati de aceste petitii", a declarat in 20 iunie 2014 Misu Negritoiu, presedintele ASF, prezent la conferinta asiguratorilor din Romania, organizata de UNSAR.

Pentru detalii citeste si: Misu Negritoiu suparat pe nivelul de digitalizare din ASF: Eu primesc mailuri care se printeaza, se duc la registratura, se pun pe ele doua stampile si dupa aia mi le aduc mie/ Va puteti imagina ce a insemnat sa inregistram peste 23.000 de petitii din partea consumatorilor in 2013?