Grupul Vienna Insurance Group (VIG), care pe piata locala detine Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata, a raportat pentru primele trei luni din acest an venituri din prime brute subscrise de 100,3 milioane de euro, in crestere cu 21,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In aceeasi perioada de referinta, profitul inainte de impozitare a urcat de la 500.000 de euro la 1,8 milioane de euro.

  • "Contextul imbunatatit de pe piata asigurarilor din Romania a permis intensificarea activitatii de vanzare pentru prima oara dupa o perioada lunga de timp. Primele pe segmentul daune/accidente au crescut cu 21,8%. De asemenea, primele pe segmentul asigurarilor de viata au crescut, cu 21,1%, la 16,6 milioane euro, ilustrand succesul parteneriatului cu BCR, subsidiara locala a Erste Group, pentru distributia asigurarilor de tip unit-linked.
  • Masurile de restructurare din Romania dau rezultate si au condus la inregistrarea unui profit (inainte de impozitare) de 1,8 milioane euro. In 2015, vom continua sa urmarim constant imbunatatirea ratei nete combinate, care se mentine peste pragul de 100%", se arata in comunicatul transmis miercuri de VIG.

Grupul Vienna Insurance Group (VIG) a anuntat realizarea unor venituri din prime brute subscrise in valoare de 355,5 milioane euro in 2014 pe piata din Romania, in scadere cu 4,9% fata de anul anterior. Luna trecuta, grupul austriac a anuntat ca in 2014 a revenit pe profit pe piata romaneasca, inregistrand un rezultat inainte de impozitare, de sase milioane de euro.