​Omniasig VIG va furniza in urmatoarele 12 luni servicii de asigurare obligatorie de raspundere civila pentru pagube produse tertilor prin accidente de autovehicule (RCA) pentru parcul auto al Postei Romane format din 605 autovehicule, contract cu o valoare totala cu TVA de 852.118 lei (peste 190.000 de euro), potrivit informatiilor publicate miercuri, 20 mai, in Sistemul Electronic de Achizitii publice (SEAP). Valoarea estimata initial a contractului a fost de 1,42 milioane de lei cu TVA (peste 320.000 de euro).

Parcul auto al Postei RomaneFoto: Posta Romana

Posta Romana a atribuit acest contract catre Omanisig in data de 12 mai 2015, in urma unei licitatii deschise la care au fost depuse cinci oferte din partea: Omniasig, Astra Asigurari, Carpatica, Asirom si Euroins (vezi documentul atasat).

Dintre acestea numai trei au fost declarate admisibile, insa datele din SEAP nu precizeaza care oferte au fost respinse. In final, castigatoare a fost desemnata oferta Omniasig.

Amintim ca Astra Asigurari si Carpatica sunt societati aflate in proceduri de redresare financiara.

Daca initial valoarea estimata a contractului a fost de 1,42 milioane de lei cu TVA (peste 320.000 de euro), valoarea finala a contractului atribuit catre Omniasig a fost de 852.118 lei cu TVA (peste 190.000 de euro), in conditiile in care criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut.