Sarbu Monica Mihaela, noua sotie a lui Marian Sarbu, cel care a parasit postul de consul in Dubai si a revenit in ASF ca si consilier al presedintelui Misu Negritoiu, a incasat anul trecut de la ASF peste 300.000 de lei. In conditiile in care aceasta nu figura in listele cu declaratii de avere ale actualilor si fostilor angajati ASF, HotNews.ro a solicitat informatii suplimentare despre aceasta. Oficialii ASF au precizat pentru HotNews.ro ca Sarbu Monica Mihaela a lucrat in ASF pana in vara anului trecut, cand a parasit autoritatea prin programul de plecari voluntare, primind si salarii compensatorii.

Marian SarbuFoto: Agerpres

Informatii despre veniturile incasate de noua sotie a lui Marian Sarbu apar in cea mai recenta declaratie de avere a acestuia, din 11 iunie 2015, in care se precizeaza ca, in 2014, Sarbu Monica Mihaela a incasat 304.849 lei (salarii si alte venituri) de la ASF si 1.800 de dolari (indemnizatie) de la MAE.

HotNews.ro a cerut informatii suplimentare despre Sarbu Monica Mihaela in conditiile in care aceasta nu figura pe listele cu declaratii de avere si interesenici ale actualilor angajati si nici ale fostilor angajati.

Cum a explicat ASF lipsa acesteia din listele cu declaratii de avere?

  • "Nu se afla pe aceste liste deoarece potrivit legii, declaratii de avere se depun doar de persoanele cu functii de management si control", au precizat pentru HotNews.ro oficialii ASF.

UPDATE ASF a oferit precizari suplimentare legate de angajatii care trebuie sa-si depuna declaratiile de avere, care se regasesc pe site-ul autoritatii:

  • "Conform prevederilor Legii nr. 176/2010, in cadrul A.S.F. persoanele cu functii de conducere – membru in consiliu, director, sef de cabinet, sef serviciu – si persoanele cu atributii de control depun astfel de declaratii. Cei care se regasesc in aceste liste au/ au avut intr-adevar functii de management sau atributii de control (nu management si control). Declaratiile se depun de fiecare data cand persoana este numita/eliberata din functie.", au precizat pentru HotNews.ro oficialii ASF.

Marian Sarbu, care a fost rechemat la cererea sa din postul de consul al Romaniei la Dubai, s-a reintors in Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) in urma cu circa o saptamana pe pozitia de consilier al presedintelui ASF, Misu Negritoiu, au declarat pentru HotNews.ro oficialii autoritatii. Marian Sarbu a fost numit consul general in Dubai in vara anului trecut, dupa ce a demisionat din postul de prim-vicepresedinte al ASF. Demisia a venit dupa ce Curtea Constitutionala aratase ca numirea acestuia la ASF era neconstitutionala.