ASF: Majorarea capitalului social al Euroins cu 200 milioane de lei, in calendarul propus de asigurator, este insuficienta

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 20 august 2015, 13:17 Economie | Asigurari

Oficialii Euroins Insurance Group
Foto: Hotnews
Planul de masuri de redresare financiara pe care Euroins era obligata sa-l trimita catre ASF prevedea doua majorari de capital social de cate 100 milioane de lei, cu termene de realizare 31 decembrie 2015, respectiv 30 iunie 2016, precum si un nou contract de reasigurare pentru RCA, dar ASF nu a fost de acord cu acesta. De ce? Termenele propuse de Euroins in calendarul majorarilor de capital social depasesc termenul de 3 luni de la data publicarii rezultatelor exercitiului BSR (15 octombrie 2015), iar suma totala prezentata de companie in acest calendar de majorari este insuficienta pentru restabilirea atat a deficitului de capitaluri proprii (Solvabilitate I), cat si a fondurilor proprii (Solvabilitate II).

Context:
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a prezentat, in 16 iulie, rezultatele unei evaluari facute de auditori independenti la 13 mari asiguratori, care a relevat ca Astra, Carpatica, Euroins si Exim au un deficit de capital agregat de 356 milioane euro, ultimele doua trebuind sa prezinte ASF, pana la 4 august, planuri prin care stabilesc masurile pe care le vor lua pana la 15 octombrie 2015.

Evaluarea s-a facut pe baza situatiilor financiare existente la 30 iunie 2014, iar Euroins si-a exprimat public dezacordul cu aceste rezultate, acuzand auditorul KPMG Audit ca nu a tinut cont de evenimentele ulterioare si pe ASF ca nu si-a tinut promisiunea de a reflecta in rezultatul final toate eforturile de redresare facute dupa data de 30 iunie 2014 de catre actionari. Euroins Romania a precizat insa ca va inainta acest plan de masuri catre ASF pana la data limita de 4 august.


De ce a respins ASF planul de masuri de redresare financiara prezentat de Euroins:

Ce s-a mai intamplat intre timp? ASF a anuntat miercuri seara ca a aprobat planurile de masuri transmise de asiguratori pentru remedierea aspectelor constatate in cadrul exercitiului Balance Sheet Review - BSR, incheiat la 15 iulie 2015, mai putin planul de masuri transmis de Euroins, asigurator caruia i s-a solicitat completarea acestui plan de masuri.

Joi, 20 august, ASF a prezentat si motivele pentru care nu a aprobat acest plan transmis de Euroins:

  • "In cazul societatii Euroins, planul de masuri prezentat pe data de 4 august 2015 nu a raspuns in intregime necesitatilor de ajustare rezultate din exercitiul BSR. Planul de masuri prezentat initial prevede ca aspecte esentiale ale rectificarilor, urmare a exercitiului BSR, doua majorari de capital social de cate 100 milioane de lei, cu termene de realizare 31 decembrie 2015, respectiv 30 iunie 2016, precum si un nou contract de reasigurare pentru RCA. Din analiza aspectelor mentionate a fost evidentiat faptul ca termenele propuse de societate in calendarul majorarilor de capital social depasesc termenul de 3 luni de la data publicarii rezultatelor exercitiului BSR (15 octombrie 2015), iar suma totala prezentata de companie in acest calendar de majorari este insuficienta pentru restabilirea atat a deficitului de capitaluri proprii (Solvabilitate I), cat si a fondurilor proprii (Solvabilitate II). Ca urmare, ASF a solicitat refacerea planului de masuri in vederea reanalizarii".


Citeste mai multe despre   [P] ​Accepta provocarea unui business fara hartii! E mai simplu decat crezi               

Activitatile noastre zilnice sunt din ce in ce mai orientate catre mediul electronic si online. Traim intr-un ritm care ne-a impus sa adoptam solutii eficiente si sigure pentru a plati facturi si taxe, a face cumparaturi, a verifica soldurile bancare, etc. Este o practica pe care am ales-o din dorinta de a simplifica lucrurile si pe care multi dintre noi ne dorim sa o regasim si in viata profesionala, unde cautam solutii pentru a depasi constrangerile de timp si spatiu atunci cand trebuie sa obtinem  o aprobare, sa  semnam rapid un contract sau sa accesam un document de la distanta.
1300 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version