Autoritatea de Supraveghere Financiara va organiza miercuri, de la ora 15:00, o conferinta de presa avand ca subiect situatia Astra Asigurari, potrivit unui anunt al autoritatii. Astra Asigurari, aflata in administrare speciala de un an si jumatate, avea nevoie de 425 milioane de lei pentru redresarea financiara, dar majorarea de capital demarata in acest sens a esuat in 19 august. Ulterior, actionarii majoritari ai Astra Asigurari, societate controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, au propus catre ASF sa aduca, in doua etape, cei 425 milioane lei pana la 30 septembrie 2016, insa in urmatoarele conditii: sa fie revocata administrarea speciala, sa fie permisa preluarea AXA Life de catre Astra si sa fie revocata decizia luata in luna mai de ASF care a limitat activitatea de subscriere a asiguratorului.

Misu Negritoiu, presedintele ASFFoto: Hotnews
  • HotNews.ro va va tine la curent cu decizia care va fi anuntata in cadrul conferintei ASF

Majorarea de capital de 425 milioane de lei de care avea nevoie Astra Asigurari, aflata in administrare speciala de un an si jumatate, s-a incheiat, miercuri, 19 august, cu un esec. KPMG Advisory, administratorul special, care nu concepea un plan B pentru redresarea asiguratorului detinut de omul de afaceri Dan Adamescu fara acest aport masiv de capital, a anuntat ca procedura s-a incheiat fara subscrieri de capital semnificative si fara sa fie investitori care sa solicite o prelungire a procesului de majorare de capital.

Autoritatea de Supraveghere Financiara a anuntat ca va lua o decizie in privinta Astra Asigurari, in data de 26 august, dupa ce va analiza concluziile unui raport pe care KPMG trebuie sa i-l transmita cu privire la derularea intregului proces de redresare la aceasta societate.

Datele publicate pe Bursa de Valori Bucuresti de catre SSIF Broker, societatea care a intermediat operatiunea de majorare de capital, arata ca in ultima etapa, incheiata in data de 19 august, s-au vandut 0 actiuni.

Luni, 24 august, actionarii majoritari ai Astra Asigurari, companie controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, au propus catre ASF un nou plan de redresare financiara, care va consta intr-un aport de 150 milioane de lei la capitalul social al societatii pana la 31 decembrie 2015 si a inca 275 milioane de lei pana la 30 septembrie 2016, concomitent cu indeplinirea unor conditii. Actionarii Astra solicita revocarea administrarii speciale, incetarea mandatului KPMG ca administrator special, preluarea AXA Life de catre Astra si revocarea deciziei luate in luna mai de catre ASF care a limitat activitatea de subscriere a asiguratorului.

Pentru detalii citeste si: