Tribunalul Bucuresti a decis miercuri, 30 septembrie, sa admita in parte cererea de chemare in judecata facuta de Radu Soviani impotriva Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), pe care o acuza ca, in decembrie 2014, a incetat abuziv un acord cadru pe trei ani semnat in decembrie 2013 cu firma sa, RST Media, prin intermediul careia furniza servicii de purtator de cuvant pentru aceasta autoritate. Tribunalul a decis sa oblige ASF sa-i plateasca lui Soviani suma de 191.115 de lei, care potrivit acestuia reprezinta contravaloarea unor servicii prestate si neachitate. Radu Soviani solicitase in instanta despagubiri in valoare de peste 230.000 de euro.

Dan Radu Rusanu, Corneliu Moldoveanu si Radu SovianiFoto: Hotnews

Solutia Tribunalului Bucuresti din 30 septembrie 2015 a fost urmatoarea:

  • "Admite in parte cererea de chemare in judecata. Obliga pe parata la plata catre reclamanta a sumei de 191.115,89 lei. Respinge ca neintemeiata cererea reconventionala. Obliga pe parata la plata catre reclamanta a sumei de 451 lei reprezentand taxa de timbru. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Bucuresti, sectia a II-a Pronuntata in sedinta publica, astazi 30.09.2015".

Decizia Instantei nu este prin urmare definitiva, ci poate fi atacata cu recurs.

Amintim ca in 30 iulie 2015, HotNews.ro a scris in premiera ca Radu Soviani a dat in judecata Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) pe care o acuza ca, in decembrie 2014, a incetat abuziv un acord cadru pe trei ani semnat in decembrie 2013 cu firma sa, RST Media, prin intermediul careia furniza servicii de purtator de cuvant pentru ASF. Actiunea in instanta a fost demarata in luna mai din acest an de catre RST Media, iar pretentiile financiare depasesc 230.000 de euro. Contactat de HotNews.ro, Radu Soviani a precizat atunci ca cea mai mare parte din valoarea sumelor pretinse reprezinta daune interese, iar pe de alta parte, servicii prestate de firma sa pentru ASF pana in decembrie 2014, dar pe care autoritatea refuza sa le achite.

Ce spune acum Radu Soviani despre suma de 191.115 lei acceptata de Instanta

  • "Capatul de cerere care ne-a fost admis de catre instanta reprezinta contravaloarea serviciilor prestate de RST Media si neachitate de catre ASF. Ne bucuram ca instanta a considerat indreptatit acest capat de cerere, intrucat intr-un limbaj mai putin tehnic, instanta a hotarat ca munca prestata trebuie platita", a declarat Radu Soviani pentru HotNews.ro.

Va face recurs Soviani pentru a obliga ASF la plata celorlalte pretentii?

  • "Eventuale alte demersuri juridice ale RST Media vor fi evaluate dupa ce vom cunoaste motivarea instantei. Restul sumei solicitate reprezinta daune interese aferente incetarii intempestive a acordului cadru, in conditiile in care contractul ar mai fi trebuit sa continue inca 2 ani. Pretentiile au fost evaluate de reprezentantii legali ai RST Media si le-am supus validarii instantei", a mai spus acesta.

In decizia data miercuri, 30 septembrie, Tribunalul Bucuresti a respins ca neintemeiata cererea reconventionala.

Ce inseamna mai exact acest lucru?

Cererea reconventionala inseamna ca si ASF il daduse in judecata pe Soviani si ii solicita acestuia drept despagubiri o anumita suma de bani, dar Radu Soviani nu a dorit sa detalieze acest demers facut de catre ASF.