UPDATE/EXCLUSIV Euroins vine cu precizari dupa ce ASF a anuntat ca a aprobat planul de redresare potrivit caruia bulgarii ar trebui sa aduca 400 milioane de lei la capitalul social pana la sfarsitul lui 2016

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 19 noiembrie 2015, 18:27 Economie | Asigurari

Oficialii Euroins Insurance Group
Foto: Hotnews
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat joi ca a aprobat planul de redresare financiara, pe termen de un an, a Euroins. Planul de masuri include printre altele doua majorari de capital in valoare totala de 400 de milioane de lei: 200 de milioane de lei pana la data de 31 decembrie 2015 (operatiune pentru care societatea a depus, in luna octombrie 2015, documentatia la Registrul Comertului), respectiv 200 de milioane de lei in semestrul al doilea 2016.

UPDATE (joi, 10:05) Ca reactie la anuntul ASF, reprezentantii Euroins au remis HotNews.ro un extras din planul de redresare transmis ASF in care se arata ca a doua etapa a majorarii de capital care se va defasura in al doilea semestru din 2016 are in vedere o subscriere de pana la 200 milioane lei, cuantumul urmand a fi stabilit in functie de evolutia ulterioara a indicatorilor financiari, ai performantei economice a companiei de pana la data deciziei ASF, precum si de adecvarea programului de reasigurare".

Redam mai jos integral extrasul transmis de reprezentantii Euroins:

  • "IV.1.b. O a doua etapa de majorare a capitalului social este prevazuta de catre Consiliul de Administratie al Euroins sa se desfasoare in al doilea semestru al anului 2016.
  • Pentru aceasta etapa de majoarare a capitalului social, conducerea administrativa a companiei are in vedere o subscriere de pana la 200 milioane lei. Sursele necesare acestei majorari vor fi majorarile capitalului social al Euroins Insurance Group de catre actionarii sai.
  • Cuantumul majorarii capitalului social in aceasta etapa urmeaza a fi stabilit functie de evolutia ulterioara a indicatorilor financiari, ai performantei economice a companiei de pana la data Deciziei, precum si de adecvarea programului de reasigurare.
  • Aceasta a doua etapa ar trebui, impreuna cu revizuirea programului de reasigurare si celelalte masuri de imbunatarire a performantelor generale ale Companiei sa restabileasca nivelul indicatorilor de solvabilitate in limitele minime prevazute de reglementarile specifice in vigoare".

ASF a hotarat in sedinta din 14 octombrie deschiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan a societatii Euroins, avand ca obiectiv restabilirea situatiei financiare in termen de un an.

Euroins are in continuare dreptul de a desfasura activitatea de asigurare (subscriere de riscuri noi, lichidare daune etc.), iar toate politele deja emise raman valabile pana la data expirarii.

Decizia ASF s-a bazat pe concluziile unui raport de control privind activitatea si managementul financiar al Euroins, care a scos in evidenta o serie de deficiente privind solvabilitatea si nivelul capitalului. De asemenea, Consiliul ASF a avut in vedere identificarea, pe baza situatiilor financiare de la 30 iunie 2015, a unui necesar minim de capital insuficient acoperit prin aportul de 200 milioane de lei asumat de actionarii societatii pentru luna octombrie a acestui an, in contextul cerintelor suplimentare de lichiditate si de capital rezultate din aplicarea, de la 1 ianuarie 2016, a noilor norme de supraveghere Solvabilitate II. 

In cel mult 20 de zile de la data comunicarii acestei decizii, Consiliul de Administratie al Euroins avea obligatia de a depune la ASF planul de redresare care sa includa atat o estimare a resurselor financiare cu care se intentioneaza corectarea marjei de solvabilitate, programele de reasigurare, cat si un program de stingere a datoriilor.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation / Fondatorul Scolii de Bijuterie Contemporana: Eu nu vin la serviciu, eu vin in propriul meu atelier, in care imi exprim ideile. Ceea ce misca industria asta sunt ideile, nicidecum cifrele

David Sandu s-a ocupat de designul de bijuterii de cand era copil si a invatat pe cont propriu tot ceea ce stie. Assamblage - Scoala de Bijuterie Contemporana a aparut drept consecinta a acestei pasiuni. David face parte dintr-o industrie creativa emergenta, insa atat el, cat si cei care au trecut in ultimii 7 ani pe la bancurile de lucru ale scolii sale se vad adesea nevoiti sa spuna ca fac alte lucruri, pentru ca activitatea lor nu exista intr-un cadru legal.

1360 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri