Sari direct la conținut

AG2R Fond de Pensii – una din companiile suspectate de practici anticoncurentiale

HotNews.ro

Consiliul Concurentei a efectuat marti o inspectie la sediul AG2R Fond de Pensii, scopul acesteia fiind de a verifica legaturile sau contactele pe care compania le-ar avea cu societati concurente si care ar putea duce la intelegeri privind practici anticoncurentiale, se arata intr-un comunicat al administratorului de fond de pensii.

Inspectorii au solicitat informatii despre motivele pentru care comisioanele AG2R sunt diferite fata de cele ale concurentilor, despre pozitia AG2R vizavi de asociatia firmelor din domeniul fondurilor de pensii si motivele pentru care nu AG2R nu este membru in cadrul acesteia.

Reprezentantii companiei au prezentat care au fost motivele pentru care AG2R Fond de Pensii a ales să stabilească nivelul comisionului de administrare initial de 2,5%, comisionul de administrare lunar la 0,045%, si comisionul de transfer la 3,5%. Acestia au explicat ca nivelul comisioanelor este „strict bazat pe experienta noastra de peste 50 de ani in domeniu”.

AG2R tine sa precizeze in comunicat ca a pus la dispozitia Consiliului Concurentei toate documentele cerute si a predat in copie toate materialele pe care reprezentantii autoritatii le-au considerat de folos, fara nici o rezerva, in conformitate cu legea.

Inspectorii Consiliului Concurentei au efectuat, in data de 4 decembrie, inspectii inopinate la o parte dintre actorii de pe piata administrarii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) din Romania, la companiile-mama ale acestora, precum si la asociatiile profesionale din acest domeniu, se arata intr-un comunicat al autoritatii.

Contactati vineri de HotNews.ro, reprezentantii autoritatii au declarat ca nu pot face publice numele sau numarul firmelor controlate si au precizat ca aceasta ancheta se poate intinde pe parcursul a mai multor luni. Concluziile rezultate in urma investigatiei vor fi facute publice doar la finalul acesteia.

AG2R a fost creeata in Franta in 1951 de catre angajatori si salariati pentru a activa pe segmentul pensiilor complementare obligatorii, iar in prezent are aproape 5000 de salariati , cinci milioane de participanti si administreaza active de 12 miliarde de euro. In Romania, compania a incheiat un parteneriat cu CNS Cartel ALFA. Cifra de afaceri a AG2R a fost de opt miliarde de euro in 2006.

ARHIVĂ COMENTARII
mitg • 2018-07-24 17:58:19
"Vrem să oprim afluxul (...), nu vrem bani" Dar asta e un punct de vedere foarte corect si orientat catre populatia care-l alege, nu fanteziile multiculturale cu asa-zis iz economic al unor babe.
9 8
Nyk1 • 2018-07-24 18:17:50
l'Italia s'è desta! Cu lideri ca: Matteo Salvini, Jarosław Kaczyński, Orbán Viktor, Miloš Zeman, Sebastian Kurz - Europa mai are o șansă!
8 8
Observatory • 2018-07-24 18:31:07
Ce refugiați are nevoie Europa? Ne-a corcit neamul acești socialist europeni, Plus , aceștia au pretenții , moschee, uniforme speciale pentru femei , Sharia Law, Și dacă nu ești de acord devin imediat teroriști .... Sa -i găzduiască temporar, fără fitze cu pretenții și înapoi in țar ta... Asta este când ești băgat pana la gât in oala cu fasole socialista ( de fapt comunista) dar cuvântul nu mai este folosit, este deja murdar de sânge .
8 10
Kosmos • 2018-07-24 18:39:18
De oameni .si mita tarilor adoptive..se duce naibii uniunea
8 6
Joseph18 • 2018-07-24 22:07:35
Daca se ofera cate 6.000 pentru fiecare imigrant primit, asta ne face sa credem ca Soros ofera cate 10.000 pentru fiecare islamist care este debarcat in Europa... Intrebarea este la cine ajunge DIFERENTA dintre cele doua sume?
9 3
Amerlocu • 2018-07-24 18:48:49
In primul rand ca subventionarea centerelor pentru migranti "nu e o masura de limitare a afluxului de migranti" ci dimpotriva un ade stimulare a sa. Apoi Comisiei Europene nu-i cad banii din copaci ci ii strange de la tariel memebre. Deci nu e nici o subventie ci e ceva de genul "Iti iau 10 lei sa-i beau si-ti dau 25 de bani inapoi sa-ti cumperi si tu semnite"
7 9
ber • 2018-07-24 19:53:46
UE iti da acuma 6000 Euro, ramai cu el toata viata si mai face si zece copii.
7 8
BEDE • 2018-07-25 07:39:04
Acum, cu privire la acești zisi "refugiați", cred că ar prinde bine să se inspire din modul în care a tratat Marea Britanie prizonierii germani. Erau nu numai supravegheați ci și supuși unui fel de curs de denazificare. Chiar de la început erau supuși la niște teste în urma cărora erau clasați in "alb" - adică in dezacord cu naziștii -, "gri" - adică aprobă mai multe aspecte ale politicii naziste, dar nu este nazist convins și "negru" - adică nazist convins, care ar muri pentru fuhrer. Ar trebui ca imigranții, în funcție de cât de jihadiști ar tinde să fie, să fie supuși unei cure de dezislamizare sau, mă rog, să zicem "deradicalizare" - ca să folosim un limbaj mai politic-corect. O parte dintre prizonierii germani chiar au rămas în Marea Britanie după război și și-au întemeiat familii acolo. Unii au avut însă marea tristețe să se întoarcă în est, în zona unde stăpâneau rușii și au pierit acolo. Acum însă, nu cumva ipocrizia politic corectă și un umanism găunos să ducă la decizia de a le acorda prea multă libertate unor needucați. Pe de altă parte, este și riscul din cealaltă extremă, ca să nu fie primiți ca refugiați unii a căror viață chiar este în pericol pentru că au mărturisit că au altă credință decât cea islamică sau hindusă sau...
1 1
ACP • 2018-07-25 14:46:05
care sa ii tina acolo. Dar se vede ca acestia sunt migranti economici care vor pomeni. Daca aveau de gand sa ramana in tara lor stateau in tarile vecine.
1 2
INTERVIURILE HotNews.ro