Carpatica Asigurari, controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea, nu a incheiat in termenul asumat catre ASF, respectiv 15 decembrie, tranzactia cu un investitor strategic pentru redresarea financiara. Intr-un comunicat transmis marti, Carpatica anunta, fara a detalia, ca se afla in negocieri avansate cu mai multi investitori, interesati de preluarea companiei, si ca societatea va fi capitalizata, in perioada urmatoare, conform etapelor incluse in planul de redresare. HotNews.ro a solicitat ASF sa precizeze daca va lua anumite masuri pentru nerespectarea termenului de finalizare a tranzactiei, dar pana la publicarea articolului nu am primit nici un raspuns.

Sediu ASFFoto: AGERPRES
  • UPDATE (19:00) ASF pentru HotNews.ro: "In momentul de fata nu suntem la curent cu nicio propunere din partea vreunui investitor strategic. Carpatica Asig urmeaza sa ne prezinte stadiul realizarii actiunilor din planul de redresare avand ca termen 15 Decembrie 2015.", au transmis oficialii ASF la solicitarea HotNews.ro.

In data de 20 august 2015, ASF transmitea urmatorul comunicat:

  • "(..) societatea Carpatica a propus ASF un set de masuri suplimentare, care a fost aprobat de catre Consiliul Autoritatii, si care completeaza planul de redresare initial. Printre acestea se numara: varsarea, pana la 31 august 2015, a capitalului subscris de catre actionari, in valoare de 2,5 milioane de lei; incasarea partilor sociale cesionate de catre Carpatica catre actionari, in suma de 2,7 milioane lei, incepand cu luna septembrie a acestui an; atragerea unui imprumut subordonat in suma de cel putin 30 milioane de lei; scurtarea perioadei de atragere a unui investitor strategic astfel incat, pana la data de 15 decembrie 2015, sa poata fi incheiata tranzactia cu acesta".

Carpatica Asigurari nu a incheiat tranzactia cu un investitor strategic pana astazi, 15 decembrie, dar a transmis marti, 15 decembrie un comunicat in care sustine ca se afla in negocieri avansate cu mai multi investitori, interesati de preluarea companiei.

  • Redam integral comunicatul de presa al Carpatica Asigurari:

"Actionarii Carpatica Asig se afla in negocieri avansate cu mai multi investitori, interesati de preluarea companiei.

Procesul este in plina derulare, conform calendarului asumat si aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiara. Compania va fi capitalizata, in perioada urmatoare, conform etapelor incluse in planul de redresare.

"Echipa Carpatica Asig, cu sprijinul actionarilor sai, a urmat toti pasii necesari pentru a atinge obiectivele incluse in planul de redresare a companiei. Toate eforturile noastre se concentreaza pe eficientizarea activitatii de gestionare a daunelor, iar rezultatele nu au intarziat sa apara. Numarul reclamatiilor s-a redus semnificativ, iar daunele sunt gestionate si platite rapid. Zilnic, Carpatica Asig plateste despagubiri de peste 2 milioane lei", a declarat Liviu Stoicescu, director general al Carpatica Asig.

Compania a atras, in ultimele trei luni, specialisti recunoscuti in industria de asigurari in activitatea de subscriere, de gestionare a daunelor si de vanzari.

"Am considerat ca numai impreuna cu o echipa puternica si formata din specialisti, putem implementa planul de actiuni si masurile incluse in noua strategie, care sustine operatiunile de consolidare a pozitiei pe care compania o detine in piata de asigurari", a precizat Liviu Stoicescu.

Actionarii Carpatica Asig sunt companiile Atlassib Sibiu, cu un pachet de 92,77% si Transcar Sibiu, cu o detinere de 6,64%. Un pachet de 0,59% din actiunile companiei sunt detinute de persoane fizice".

  • HotNews.ro a solicitat inca de luni seara (14 decembrie) catre ASF sa precizeze daca a fost finalizata tranzactia dintre Carpatica si un investitor strategic si daca nu, ce masuri va lua ASF, insa pana la publicarea acestui articol nu am primit nici un raspuns. Vom reveni cu aceste raspunsuri imediat ce le vom primi.

Pentru detalii citeste si: UPDATE Carpatica Asigurari, asigurator care functioneaza de mai bine de 1 an de zile sub nivelul legal de solvabilitate, anunta ca si-a majorat capitalul cu 2,5 milioane lei