Un nou jucator intra in acest an pe piata asigurarilor auto din Romania: Grawe promite preturi corect dimensionate si spune ca nu vrea sa-si creasca rapid cota de piata

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Luni, 18 ianuarie 2016, 18:11 Economie | Asigurari

Paul Swoboda, director general Grawe Romania
Foto: Grawe Romania
Un nou asigurator va intra pe piata asigurarilor auto din Romania in acest an. Grawe Romania a anuntat luni ca a depus luna trecuta la ASF dosarele de autorizare pe doua clase de asigurare, respectiv CASCO si RCA. 'Pentru business-ul auto, conform strategiei noastre generale, vom ramane un asigurator cu preturi corect dimensionate in functie de acoperire si nu vom aplica o strategie de crestere rapida a cotei de piata ¬ dorim o crestere organica, sanatoasa si profitabila. Cred ca se poate face profit din orice linie de business, cu conditia sa fie bine gestionata', a declarat Paul Swoboda, Presedintele Directoratului Grawe.

In cursul lunii decembrie 2015, Grawe Romania Asigurare a depus la ASF ¬ Autoritatea de Supraveghere Financiara - dosarele de autorizare pe doua clase de asigurare: clasa 3 - Asigurari de mijloace de transport terestru altele decat cele feroviare (CASCO) si clasa 10 - Asigurari de raspundere civila pentru autovehicule (RCA + CMR).

Procesul de autorizare va dura cateva luni, deoarece, dupa autorizarea pe clasa 10, exista inca o etapa obligatorie, de solicitare a autorizarii pe Norma RCA.

Intrarea Grawe Romania pe segmentul auto in cursul anului 2016 se incadreaza in strategia generala la nivelul grupului Grawe de a include asigurarile auto in portofoliul companiilor din grup. In acest moment, societatile din cadrul grupului Grawe active pe piata de asigurari auto sunt cele din Austria, Slovenia, Croatia, Bosnia, Ucraina si Moldova.

  • "Principalul motiv pentru care am luat decizia sa intram pe piata auto din Romania este acela ca intelegem nevoia clientilor de a lucra cu un asigurator care le poate oferi o gama completa de servicii. Grawe este un brand consacrat ca apartinand unui asigurator de retail si acest aspect nu se va schimba - clientul persoana fizica este in centrul atentiei noastre si stim cu totii cat de importanta este mobilitatea personala in viata romanilor. Ne indreptam si in Romania spre modelul implementat in tari cu traditie in domeniu, unde intre un asigurator corect si clientul sau multumit se dezvolta o relatie de parteneriat pe termen lung. Politica noastra pe termen mediu este aceea de a avea un portofoliu echilibrat pe toate liniile business - viata, proprietati si auto", a declarat Paul Swoboda, Presedintele Directoratului Grawe.

Dupa finalizarea intregului proces de autorizare pe linia auto, strategia de distributie a acestor noi produse va ingloba canalele de vanzare directa, parteneriatele speciale cu brokeri selectati si utilizarea portofoliului de clienti existent.

Despre Grawe Romania
Grawe Romania face parte din grupul austriac Grawe, si este prezenta de 15 ani pe piata din Romania. Compania, aflata in topul primilor 10 asiguratori de viata la nivel national a avut un total de prime brute subscrise de 34,6 milioane lei, active  de aproape 380 milioane lei si un profit net de  2,4 milioane lei la finalul trimestrului 3 al anului 2015.


Citeste mai multe despre   [P] Apeluri pentru expresii de interes pentru finantarea IMM-urilor prin Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate

Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate va finanta intreprinderi mici si mijlocii cu pana la 59,3 milioane euro, suma alocata din Programul Operational pentru Competitivitate 2014-2020, cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Programul a fost lansat in septembrie 2016 de catre Fondul European de Investitii si Guvernul Romaniei pentru a accelera accesul la finantare IMM-urilor inovatoare romanesti, prin intermediul unor intermediari financiari (institutii financiare cum ar fi banci sau manageri de fond).

3477 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri