Carpatica Asigurari, societate impotriva careia ASF a deschis procedura de rezolutie pentru a preveni falimentul acesteia, va trebui sa demareze in perioada urmatoare o procedura de selectie si contractare a unui auditor financiar care sa-i evalueze activele, datoriile si capitalurile proprii, potrivit unei decizii adoptate marti de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Ilie Carabulea (foto arhiva)Foto: Hotnews

Masura adoptata si anuntata marti de Consiliul ASF este conforma cu prevederile Legii nr. 246/2015 privind redresarea si rezolutia asiguratorilor.

Amintim ca ASF a decis sa aplice, luna trecuta, masurile de rezolutie in cazul Carpatica Asigurari, pentru redresarea financiara a asiguratorului controlat de omul de afaceri Ilie Carabulea si protejarea creditorilor in asigurari.

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA), care gestioneaza deja si falimentul Astra, a fost numit administrator temporar si la Carpatica Asigurari si va superviza inventarierea portofoliului societatii si modul de atragere a unui investitor strategic. Conducerea Carpatica va trebui sa obtina acordul FGA inainte de a lua decizii ce privesc activele societatii.

Consiliul de Administratie al Carpatica Asig a anuntat ulterior ca impreuna cu administratorul temporar numit prin decizie a Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), respectiv cu Fondul de Garantare a Asiguratilor, este mandatat sa finalizeze procedura de atragere de capital si sa incheie procesul de due diligence, aflat in plina desfasurare la sediul companiei. Carpatica Asig a mai anuntat ca isi desfasoara activitatea zilnica fara dificultati si ca va continua sa plateasca despagubiri catre clienti.