Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat preluarea societatii de asigurari generale Credit Europe Asigurari - Reasigurari de catre grupul ERGO, unul dintre cei mai mari furnizori de produse de asigurare din Germania si din Europa, a anuntat luni autoritatea de supraveghere financiara. In 2015, ERGO s-a numarat printre cei trei asiguratori de talie globala interesati de preluarea societatii Astra Asigurari, dar a abandonat discutiile ca urmare a pretentiilor nerezonabile ale actionarilor acesteia, subliniaza ASF.

Preluarea companiei de asigurari generale Credit Europe Asigurari - Reasigurari constituie primul pas pentru intrarea ERGO si pe piata locala a asigurarilor auto obligatorii RCA.

Potrivit proiectului de achizitie aprobat de ASF, ERGO va cumpara 100% din actiunile Credit Europe Asigurari - Reasigurari prin intermediul subsidiarei ERGO Austria International care administreaza participatiile grupului la mai multe societati de asigurare din Europa Centrala si de Est, inclusiv pe cea detinuta la ERGO Asigurari de Viata.

Preluarea Credit Europe Asigurari - Reasigurari reprezinta prima tranzactie realizata de un investitor cu reputatie internationala pe piata asigurarilor generale din Romania dupa perioada de criza economica inceputa in 2008.

Date despre grupul ERGO:

Cu venituri totale din prime de aproape 18 miliarde de euro in 2015 si un capital de 5,4 miliarde de euro, ERGO este controlat de Munich Re, unul dintre cei mai mari reasiguratori din lume.

Munich Re avea la sfarsitul anului trecut active totale de 276,5 miliarde de euro si un capital de circa 31 miliarde de euro, primele brute subscrise in 2015 depasind 50 de miliarde de euro.

ERGO detine un portofoliu diversificat, care include de la asigurari de bunuri si accidente, pana la asigurari de viata si sanatate, iar anul trecut a platit in contul politelor de asigurare daune si beneficii in valoare de circa 17 miliarde de euro. Prezent si pe piete din Asia, grupul are aproximativ 43.000 de angajati si reprezentanti de vanzari.

Grupul german a inceput sa investeasca in Romania in 2009, prin infiintarea societatii ERGO Asigurari de Viata. Ulterior, in 2015, ERGO s-a numarat printre cei trei asiguratori de talie globala interesati de preluarea societatii Astra Asigurari, dar a abandonat discutiile ca urmare a pretentiilor nerezonabile ale actionarilor acesteia.

Preluarea companiei de asigurari generale Credit Europe Asigurari - Reasigurari S.A. constituie primul pas pentru intrarea ERGO si pe piata locala a asigurarilor auto obligatorii RCA.