Groupama Asigurari a anuntat vineri ca anul trecut a platit despagubiri in valoare de aproximativ 100 de milioane de euro pe segmentul de de asigurari non-life, 68% din suma reprezentand despagubiri achitate persoanelor juridice. Cea mai mare dauna platita de Groupama in 2015 a reprezentat despagubirea pentru o polita RCA, de peste 2,1 milioane de lei. Conform datelor ASF, Groupama s-a situat anul trecut pe locul trei in piata asigurarilor atat in ceea ce priveste veniturile cat si despagubirile platite si pe locul noua in topul asiguratorilor cu cele mai multe reclamatii de la clienti.

Topul asiguratorilor cu cele mai multe despagubiri platiteFoto: ASF

Din totalul dosarelor non-life despagubite in 2015, atat pe segmentul persoane juridice, cat si persoane fizice, majoritatea reprezinta daune auto. 65% din suma platita ca despagubire a mers catre dosare CASCO, iar aproximativ 20% a insemnat plata despagubirilor RCA.

  • "Suntem unul din liderii pietei pe linia CASCO, este firesc ca o mare parte din dosarele de dauna sa provina din acest segment. Un numar mare de dosare continua sa vina insa si din zona RCA", a declarat Calin Matei, directorul general adjunct al Groupama Asigurari.

Cu peste 2.500 de clienti fermieri si peste 700.000 de hectare de teren agricol asigurate in anul agricol 2014 - 2015 (ceea ce claseaza compania drept lider pe linia asigurarilor agricole) si peste 67.000 de companii asigurate, Groupama Asigurari subliniaza ca a platit in 2015 aproximativ opt milioane de euro despagubiri pe linia Property.

Cea mai mare dauna platita de Groupama in 2015 a reprezentat despagubirea pentru o polita RCA, de peste 2,1 milioane de lei. Pe liniile de business Property si Agro, cele mai mari daune despagubite au fost de peste un milion de lei, neluand in considerare dauna Radic Star.

ASF: Groupama s-a aflat pe locul 3 in functie de venituri si despagubiri platite si pe locul 9 in topul reclamatiilor in 2015

Datele oficiale furnizate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) arata ca, in 2015, Groupama Asigurari s-a situat pe locul 3 in piata asigurarilor cu venituri din prime brute subscrise in valoare de peste 804,8 milioane de lei si o cota de piata de 9,2%.

Asiguratorul s-a clasat pe locul 3 in piata si in functie de valoarea despagubirilor platite in 2015, respectiv peste 442,8 milioane de lei (11,74 din totalul despagubirilor platite pe asigurari generale).

In top 10 al asiguratorilor cu cele mai multe reclamatii de la clienti, Groupama s-a situat pe locul 9 cu 235 de reclamatii, in scadere cu 1,67% fata de 2014.

Groupama are in Romania peste 1,1 milion de clienti individuali si 67.000 de clienti companii.