​Ministerul Apararii (MAPN) a demarat o licitatie deschisa pentru asigurarea RCA a intregului parc auto, estimat la 7555 de autovehicule, pentru o perioada de 24 de luni, contract cu o valoare estimata fara TVA la maxim 14,7 milioane lei (peste 3,3 milioane de euro), potrivit datelor publicate joi in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Contractul implica obligatoriu si incheierea unei polite CASCO colective pentru 47 de masini si asigurarea CASCO individuala pentru alte 50 de autovehicule. Amintim ca MAPN a semnat in 19 iunie 2014 un acord cadru cu Astra si Carpatica, asiguratori care la acel moment erau in redresare financiara, pentru asigurarea RCA si CASCO a 7.635 de autovehicule, contract care expira in 31 iulie 2016.

Autovehicule MAPNFoto: MApN

Datele din SEAP arata ca MAPN vrea sa incheie un acord cadru pe o perioada de 24 de luni. Nu se va organiza o alta licitatie pentru contractele subsecvente. Criteriul de atribuire al acestui contract este pretul cel mai scazut.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 16 mai 2016. Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 26 mai 2016. In aceeasi zi va avea loc si sedinta de deschidere a ofertelor.

HotNews.ro a scris anterior ca Ministerul Apararii Nationale (MAPN) a semnat in 19 iunie 2014 un acord cadru cu Astra si Carpatica, asiguratori care la acel moment erau in redresare financiara, pentru asigurarea RCA si CASCO a 7.635 de autovehicule, contract care expira in 31 iulie 2016. Astra este in prezent in procedura de faliment, iar Carpatica Asigurari a fost trimisa in judecata de catre DNA in aprilie 2014 si este in procedura de rezolutie pentru prevenirea falimentului.