Fondul de Garantare a Asiguratilor a definitivat procesul de selectie pentru conducerea executiva a institutiei

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Vineri, 22 aprilie 2016, 15:32 Economie | Asigurari

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a anuntat vineri ca a definitivat procesul de selectie pentru cele trei posturi din conducerea executiva a institutiei. Astfel, incepand cu data de 1 mai 2016, functia de director general al FGA va fi ocupata de catre Cristian Rosu, care in prezent este director al directiei de rezolutie la Carpatica Asigurari si care are o experienta de peste 15 de ani atat in domeniul bancar.

Detali din comunicatul FGA:


Intregul proces, care s-a desfasurat, in perioada 4 noiembrie 2015-7 aprilie 2016,  a  respectat principiile politicii de recrutare si promovare a FGA. Concursul a fost deschis atat candidatilor din interiorul organizatiei, cat si celor din afara acesteia.

Incepand cu 1 mai 2016, conducerea executivaa Fondului de Garantare a Asiguratilor va fi formata din urmatorii membri:

  • Director General - Cristian Rosu. Acesta ocupa in prezent functia de director al Directiei de Rezolutie din cadrul FGA si are o experienta de peste 15 de ani atat in domeniul bancar, unde a detinut functii de conducere, cat si in institutia de supraveghere a sistemului de pensii private ocupand functia de director general al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private(CSSPP). Cristian Rosu este licentiat in inginerie, cu specializare universitara in management si finante.
  • Director General Adjunct 1  - Mona Cucu - Aceasta va avea in subordine Directia Tehnica Despagubiri si Structura Operativa de gestionare a situatiilor de faliment al unui asigurator. Mona Cucu are o experienta de peste 20 de ani in domeniul asigurarilor. A coordonat timp de 8 ani activitatea de constatare, instrumentare si lichidare a dosarelor de dauna la una dintre cele mai vechi societati de asigurari din Romania. De asemenea, a lucrat in cadrul CSA / A.S.F -  sectorul de supraveghere si reglementare activitate asigurare, in mod special, asigurari obligatorii. Mona Cucu este licentiata in inginerie auto.
  • Director General Adjunct 2 - Nicolae Crisan - va avea in subordine Directiile Economica si Juridica. Nicolae Crisan are o experienta de peste 40 de ani in domeniul asigurarilor si supravegherii sectorului asigurarilor. Nicolae Crisan este licentiat in finante.


Fondul de Garantare a Asiguratilor s-a constituit ca persoana juridica de drept public conform Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguratilor. Fondul este o schema de garantare in domeniul asigurarilor si are drept scop protejarea creditorilor de asigurari de consecintele insolventei unui asigurator.


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de Superbrands

AmCham  - 25 de ani de impact in Romania, prin sustinerea consultarii intre mediul public si privat, pentru dezvoltarea Romaniei

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este de 25 de ani intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, fiind recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.

731 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri