Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a anuntat vineri ca a definitivat procesul de selectie pentru cele trei posturi din conducerea executiva a institutiei. Astfel, incepand cu data de 1 mai 2016, functia de director general al FGA va fi ocupata de catre Cristian Rosu, care in prezent este director al directiei de rezolutie la Carpatica Asigurari si care are o experienta de peste 15 de ani atat in domeniul bancar.

Detali din comunicatul FGA:

Intregul proces, care s-a desfasurat, in perioada 4 noiembrie 2015-7 aprilie 2016, a respectat principiile politicii de recrutare si promovare a FGA. Concursul a fost deschis atat candidatilor din interiorul organizatiei, cat si celor din afara acesteia.

Incepand cu 1 mai 2016, conducerea executivaa Fondului de Garantare a Asiguratilor va fi formata din urmatorii membri:

  • Director General - Cristian Rosu. Acesta ocupa in prezent functia de director al Directiei de Rezolutie din cadrul FGA si are o experienta de peste 15 de ani atat in domeniul bancar, unde a detinut functii de conducere, cat si in institutia de supraveghere a sistemului de pensii private ocupand functia de director general al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private(CSSPP). Cristian Rosu este licentiat in inginerie, cu specializare universitara in management si finante.
  • Director General Adjunct 1  - Mona Cucu - Aceasta va avea in subordine Directia Tehnica Despagubiri si Structura Operativa de gestionare a situatiilor de faliment al unui asigurator. Mona Cucu are o experienta de peste 20 de ani in domeniul asigurarilor. A coordonat timp de 8 ani activitatea de constatare, instrumentare si lichidare a dosarelor de dauna la una dintre cele mai vechi societati de asigurari din Romania. De asemenea, a lucrat in cadrul CSA / A.S.F -  sectorul de supraveghere si reglementare activitate asigurare, in mod special, asigurari obligatorii. Mona Cucu este licentiata in inginerie auto.
  • Director General Adjunct 2 - Nicolae Crisan - va avea in subordine Directiile Economica si Juridica. Nicolae Crisan are o experienta de peste 40 de ani in domeniul asigurarilor si supravegherii sectorului asigurarilor. Nicolae Crisan este licentiat in finante.

Fondul de Garantare a Asiguratilor s-a constituit ca persoana juridica de drept public conform Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguratilor. Fondul este o schema de garantare in domeniul asigurarilor si are drept scop protejarea creditorilor de asigurari de consecintele insolventei unui asigurator.