Allianz Tiriac Pensii Private a strans, in primele trei luni ale campaniei pentru aderarea la sistemul de pensii private obligatorii, peste 750.000 semnaturi, si estimeaza ca va depasi obiectivul fixat initial, de 800.000 participanti pana la finele perioadei initiale de aderare, se arata intr-un comunicat al asiguratorului.

Compania a atras, in ultimele doua saptamani, un numar de 88.186 de participanti, acestia adaugandu-se celor 665.832 participanti care au aderat deja la fondul administrat de Allianz Tiriac, conform datelor comunicate de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) dupa primele cinci raportari bilunare. Numarul total de semnaturi atrase de asigurator se ridica astfel la 754.018.

„Pana la finele perioadei initiale de aderare, estimam ca ne vom depasi obiectivul fixat initial, de 800.000 semnaturi atrase in urma procesului de vanzare directa. Dupa finalizarea etapei de distribuire aleatorie a celor care nu au optat pentru un fond de pensii obligatorii in perioada 17 septembrie-17 ianuarie este posibil sa depasim chiar un milion de participanti”, a declarat Crinu Andanut, director general Allianz-Tiriac Pensii Private.

Asiguratorul detinea o cota de 25,6% din piata pensiilor private obligatorii dupa primele cinci raportati bilunare, potrivit datelor CSSPP. Pana la finele perioadei initiale de aderare Allianz Tiriac Pensii Private vizeaza obtinerea unei cote de 30% din piata pensiilor obligatorii si administrarea unui volum de active de aproximativ 60 milioane euro la finele anului viitor.

Compania are in acest moment 25.500 agenti proprii de marketing autorizati si peste 55.000 agenti de marketing ai unor brokeri de pensii private cu care compania a incheiat parteneriate.

Parte din grupul Allianz, Allianz Tiriac Pensii Private are ca actionar majoritar Allianz-Tiriac Asigurari.