Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a atentionat din nou marti potentialii creditori de asigurari ai Astra Asigurari-in faliment, sa transmita catre Fond cereri de plata, pentru a putea beneficia de despagubirile cuvenite. Pana la data de 18 iulie 2016, FGA a inregistrat 45.847 cereri de plata, atat pentru cele 57.210 dosare preluate de la Astra Asigurari, cat si pentru dosarele nou deschise de catre Fond. HotNews.ro a solicitat FGA sa precizeze si ce plati a facut pana acum si vom reveni cu detalii imediat ce le vom primi.

Pagubitii Astra incep sa-si primeasca baniiFoto: Hotnews

UPDATE FGA a comunicat pentru HotNews.ro ca la data de 14 iulie 2016 avea 12.900 de cereri de plata aprobate, din care 7.916 de dosare au fost platite, valoarea platilor fiind de peste 44,8 milioane lei.

  • "In conformitate cu articolul 14, alin. 1 din Legea 213/2015 privind Fondul de garantare a asiguratilor, orice persoana care pretinde un drept de creanta impotriva Astra Asigurari poate formula o cerere de plata, motivata, in termen de 90 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data nasterii dreptului de creanta, atunci cand acesta s-a nascut ulterior.
  • Termenul prevazut de aceasta dispozitie legala, de 90 de zile, se implineste in data de 28 iulie 2016, in cazul societatii Astra Asigurari. Evident dispozitia legala prevede si situatia in care dreptul de creanta al creditorului de asigurari s-a nascut ulterior datei ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de faliment, respectiv, ulterior datei de 28 aprilie 2016. In aceasta situatie, termenul de 90 de zile se va calcula/aplica de la data nasterii dreptului de creanta, respectiv data producerii evenimentului asigurat", se arata in comunicatul transmis marti de FGA.

Fondul a reamintit potentialilor creditori de asigurari ai companiei Astra Asigurari ca, potrivit art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, FGA este in drept sa efectueze plati din disponibilitatile sale doar catre creditorii de asigurari care au depus cereri de plata si care au dosarele complete. Plata se va face in limita a 450.000 de lei pentru fiecare creditor de asigurare, al societatii in faliment.