City Insurance, asigurator aflat in redresare financiara, ar trebui sa-si majoreze capitalul social cu 30 miloane euro pana la 30 septembrie si sa recupereze imprumuturi acordate unor societati afiliate (City Invest), partenerilor (Unity Broker) sau altor terti, in valoare de 39 milioane euro, potrivit planului de redresare financiara aprobat in sedinta de miercuri de conducerea ASF. Aceste masuri si altele prezentate joi de ASF pot conduce la redresarea financiara a societatii pana la sfarsitul acestui an, sustine autoritatea.

Plan de redresare la City InsuranceFoto: City Insurance

In principal, planul cuprinde:

  • Efectuarea si depunerea Raportului de audit intocmit potrivit contractului cu Deloitte, pana la 30.09.2016;
  • Majorarea capitalului social cu 30 milioane euro, printr-un imprumut subordonat al actionarilor, pana la 30.09.2016;
  • Recuperarea imprumuturilor acordate de City Insurance unor societati afiliate (City Invest), partenerilor (Unity Broker) sau altor terti, in valoare de 39 milioane euro; 
  • Sindicalizarea tratatelor de reasigurare de tip cota-parte pentru asigurarea RCA; 
  • Restructurarea completa a programului de incheiere a unui nou tratat cu reasiguratori supravegheati in sistem echivalent Solvency II.

Societatea se obliga sa aduca la cunostinta tuturor creditorilor cunoscuti, in termen de cel mult 5 zile de la data primirii Deciziei, masurile dispuse de catre ASF.

Aceste masuri nu influenteaza obiectul de activitate a societatii City Insurance S.A. Toate politele emise sunt si raman valabile de la momentul emiterii pana la expirare, iar societatea poate sa emita in continuare polite de asigurare.

In raportul de activitate al ASF pe 2015, facut public luna trecuta, se precizeaza ca "societatea CITY si-a asumat la 31 martie 2016 o majorare a capitalului social, pana la data de 15 iulie 2016. De asemenea, a realizat inventarierea dosarelor de dauna avizate, verificand in aceasta inventariere 22.888 dosare, care a condus la cresterea rezervei de dauna avizata si a finalizat procesul de reevaluare a activelor.

Consiliul ASF a decis in luna aprilie 2016 deschiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan. Decizia ASF se bazeaza pe concluziile unei analize diagnostic de supraveghere si a unui raport de control inopinat care au scos in evidenta o serie de deficiente privind solvabilitatea si nivelul capitalului societatii"

City Insurance a incheiat anul 2015 cu o pierdere neta de 5,07 milioane lei.