Curtea de Apel Bucuresti a respins in data de 7 iunie 2016 actiunea prin care Angela Toncescu pretinde din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) plata unor sume compensatorii de aproape doua milioane de lei, care i s-ar cuveni in urma ocuparii, in perioada 2006 - 2011, a functiei de Presedinte al fostei Comisii de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), a anuntat vineri ASF. Decizia poate fi atacata cu recurs. Dupa experienta CSA, Angela Toncescu a ajuns presedinte al Consiliului de Administratie al Carpatica Asigurari, pozitie din care, in martie 2016, a fost retinuta pentru ca ar fi constituit un grup infractional organizat, alaturi de omul de afaceri Ilie Carabulea si fiul sau, Oprea Carabulea, impreuna cu alte patru persoane din managementul Carpatica, respectiv Liviu Stoicescu, Maria Cosa, Georgeta Crideanu si Gheorghe Nasarau.

Angela Toncescu, presedintele CSAFoto: AGERPRES
  • "Angela Toncescu a solicitat plata sumei de 1.137.354 lei reprezentand indemnizatii salariale compensatorii cuvenite la data incetarii mandatului, plata unei bonificatii reprezentand echivalentul a 12 salarii brute, in cuantum de 682.039 lei, precum si plata dobanzii legale de la data scadentei si pana la achitarea integrala a debitului", se arata in comunicatul ASF.

Actiunea a fost inregistrata in 2014 pe rolul Tribunalului Bucuresti, Sectia a VIII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale, cu Dosarul nr. 27406/3/2014.

La termenele din 25.06.2015 si respectiv 10.02.2016, instantele au admis exceptiile de necompetenta functionala, si astfel dosarul a fost trimis spre solutionare Curtii de Apel Bucuresti, Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal.

La termenul din data de 07.06.2016, Curtea a respins actiunea ca fiind prescrisa. Impotriva hotararii instantei de fond poate fi formulat recurs.

Datele de pe portalul instantelor de judecata arata ca termenul de recurs a fost stabilit pentru 4 august 2016, fara sa fie oferite alte informatii.

ASF este reprezentata in acest dosar de societatea de avocatura Musat & Asociatii.

Autoritatea are mai multe litigii cu fosti membri ai structurilor de conducere din vechile autoritati de supraveghere a asigurarilor, pietei de capital si pietei pensiilor private - CSA, CNVM si CSSPP, in care acestia solicita compensatii de peste 15,5 milioane de lei pentru incetarea mandatelor inainte de termen.

Pana in prezent, ASF a castigat definitiv procesul cu Constantin Buzoianu, fost presedinte al CSA in perioada 2011 - 2012, care pretindea peste 1,5 milioane de lei, precum si procesul cu Tudor Balta, fost vicepresedinte al CSA, care avea o pretentie similara de peste un milion de lei. Adaugand si compensatiile solicitate de Angela Toncescu, rezulta ca numai pretentiile celor trei fosti sefi ai CSA ar presupune pentru ASF cheltuieli mai mari decat toate primele de performanta acordate salariatilor in anul 2015.

  • Toti cei 480 de angajati ai ASF au primit anul trecut prime anuale de performanta in valoare totala de circa 4,5 milioane lei/Alte drepturi: Cadouri destinate copiilor angajatilor si tichete de gradinita

HotNews.ro a scris in exclusivitate in data de 30 iunie 2016 ca toti cei 480 de angajati ai Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) au primit anul trecut prime anuale de performanta in valoare totala de circa 4,5 milioane lei, iar alti 126 de angajati au primit prime de proiect in valoare de 2,1 milioane lei, in contextul in care autoritatea a incheiat anul cu un excedent de 36,5 milioane lei, potrivit datelor comunicate de ASF. Suplimentar, 'toti angajatii ASF beneficiaza si de pachete de beneficii in valoare de 150 lei/200 lei de persoana, pentru pensie facultativa suportata de catre angajator, tichete de gradinita etc', au mai transmis oficialii autoritatii.