Generali Romania, asigurator aflat pe locul noua in piata locala de asigurari in functie de venituri, a anuntat miercuri ca, in primele sase luni din acest an, a subscris un volum de prime de 273 de milioane de lei, în creştere cu 16% faţă de aceeași perioadă a anului trecut. 'Segmentul de asigurări generale, care deţine o pondere de 86% din totalul businessului local, a înregistrat o creştere de 20%, ajungând la 235 de milioane de lei, în timp ce segmentul de asigurări de viaţă a înregistrat o stagnare faţă de perioada similară a anului precedent', a precizat asiguratorul.

Topul asiguratorilor in primele trei luni din 2016Foto: ASF

Pe segmentul de asigurari de tip property, care include asigurarile de incendiu si calamitati naturale si pe cele de daune la proprietati, Generali Romania a subscris un volum de prime de 65 de milioane de lei, similar cu cel raportat in ianuarie - iunie 2015.

Volumul de business de asigurari auto a ajuns la 142,4 de milioane de lei, in crestere cu 36,7% fata de anul 2015, perioada la care ne raportam.

Adrian Marin, seful Generali Romania

Adrian Marin, seful Generali Romania

Foto: Generali Asigurari

Compania spune ca a inregistrat o crestere mai mare pe segmentul de asigurari auto, in special pe RCA, efect natural al recentelor evenimente petrecute in piata locala de asigurari (falimente si redresari financiare).

  • "Generali este o companie solida, recunoscuta pentru calitatea serviciilor, in special pentru plata corecta si rapida a daunelor, atribute ce ii determina pe consumatori sa isi doreasca sa detina produsele noastre", a declarat Adrian Marin, CEO Generali Romania.

Cererea pentru asigurarile de sanatate a crescut, de asemenea, in prima jumatate a anului, Generali inregistrand o crestere de 60% a businessului pe acest segment.

Asiguratorul a mai anuntat ca 'se va concentra in continuare pe dezvoltarea segmentului de asigurari non-auto fara sa neglijeze insa asigurarile auto, care domina astazi piata locala, insa isi va mentine politica asumata, subscriere prudenta si tarife corelate permanent cu daunalitatea segmentului de asigurari si cu riscul asumat'.

Potrivit datelor ASF, in primele trei luni din acest an, Generali se afla pe locul 9 in piata de asigurari cu venituri din prime brute subscrise in valoare de peste 131,1 milioane lei (cota de piata de 5,39%). In aceeasi perioada, asiguratorul a platit despagubiri in valoare de 51,2 milioane lei pe segmentul asigurarilor generale, respectiv 5,61% din totalul despagubirilor platite de asiguratori pe acest segment de piata.

Pe segmentul de asigurari de viata, in primele trei luni din acest an, Generali a platit indemnizatii brute, maturitati si rascumparari in valoare de 9,6 milioane lei. Anul trecut asiguratorul a inregistrat un profit net de peste 67,9 milioane lei.