NN Asigurari de Viata a inregistrat in prima jumatate a acestui an un profit brut de 8,6 milioane de lei, cu 22,7% mai mare fata de perioada similara din 2015, a anuntat joi liderul pietei locale de asigurari de viata. In perioada mentionata, asiguratorul a inregistrat rezultate in crestere pe toate liniile de business si a platit asiguratilor 16,8 milioane lei pentru evenimente asigurate, valoare comparabila cu cea din perioada similara a anului trecut.

Marius Popescu, director general NN Asigurari de ViataFoto: NN Asigurari de Viata

Potrivit datelor companiei, primele brute subscrise au avut o crestere sustenabila in perioada ianuarie - iunie 2016, de 3,6% comparativ cu perioada similara a anului trecut, pana la 319,7 milioane de lei. Pe segmentul pensiilor facultative, NN a administrat in beneficiul celor 170.838 de participanti active in valoare de 677,5 milioane de lei, cu 21,3% mai mari fata de primele sase luni din 2015. Totodata, pe segmentul pensiilor private obligatorii, NN a inregistrat un avans de 26,3% al activelor nete administrate pentru aproximativ 1,9 milioane de participanti la Pilonul II, pana la 10,1 miliarde de lei, generand o performanta anualizata de 9,99% de la lansare si pana in luna iunie 2016.

  • "In urmatoarele sase luni vom continua sa ne concentram strategia pe dezvoltarea acestor linii de business, sprijinind romanii sa-si asigure sanatatea, sa-si creasca nivelul de protectie financiara si sa economiseasca pentru pensie", a declarat Marius Popescu, director general NN Asigurari de Viata.

NN a platit asiguratilor 16,8 milioane lei pentru evenimente asigurate in primele sase luni

Pe segmentul asigurarilor de viata, NN a administrat active financiare in valoare de 3,1 miliarde de lei in primul semestru din 2016, in crestere cu 6,7% fata de nivelul de 2,9 miliarde de lei din primele sase luni din anul precedent.

Valoarea primelor brute subscrise a fost de 319,7 milioane de lei in primul semestru al acestui an, cu 3,6% mai mare fata de primele sase luni din 2015.

NN Asigurari de Viata a platit asiguratilor un volum al indemnizatiilor pentru evenimente asigurate de 16,8 milioane de lei in perioada ianuarie - iunie a acestui an, comparabil cu nivelul din perioada similara a anului precedent.

Pentru politele ajunse la finalul perioadei contractuale, NN a platit clientilor in primul semestru al acestui an 57,1 milioane de lei, cu 12,5% mai mult decat in aceeasi perioada din 2015.

In acelasi timp, valoarea platita pentru contractele rascumparate sau reziliate in perioada ianuarie-iunie 2016 a scazut cu aproape 4%, pana la 82,7 milioane de lei, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Prima bruta medie de asigurare pentru contractele incheiate in perioada ianuarie - iunie 2016 a fost de aproximativ 1805 lei, nivel comparabil cu cel inregistrat in aceeasi perioada a anului precedent.

Suma asigurata medie a fost de 74.569 lei in primul semestru al acestui an, in crestere cu 36% fata de primele sase luni din 2015.