Consiliul ASF a aprobat joi mai multe numiri in structurile de conducere ale Gothaer Asigurari, Signal Iduna si ABC Asigurari. Potrivit datelor ASF transmise HotNews.ro, una dintre aceste numiri este cea a lui Cosmin Angheluta in functia de Director General Adjunct la Gothaer Asigurari. Cu o experienta de peste 15 ani in piata romaneasca de asigurari, Angheluta ocupa functia de Director Executiv Vanzari in Gothaer inca din luna februarie 2015, iar anterior a ocupat pozitii de varf in Astra Asigurari si Carpatica Asigurari, potrivit site-ului de profil 1asig.ro.

Cosmin Angheluta, in 2012, cand era director la AstraFoto: AGERPRES

ASF a anuntat joi ca a aprobat mai multe numiri in conducerile unor societati de asigurari. La solicitarea HotNews.ro, ASF a transmis urmatoarele informatii suplimentare:

"In sedinta de astazi Consiliul a aprobat urmatoarele numiri in structurile de conducere ale unor societati de asigurare:

  • Leslie Jones Breer si Tiberiu-Cristian Maier pentru un nou mandat de Presedinte, respectiv Vicepresedinte, precum si Mihaela Druga in calitate de membru  al Directoratului la societatea SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE SA;
  • Angheluta Cosmin - Traian in functia de Director General Adjunct la societatea GOTHAER ASIGURARI - REASIGURARI SA;
  • Mihaita-Petrus Fundeanu in calitate de membru al Consiliului de Administratie la societatea ABC ASIGURARI REASIGURARI SA."

Potrivit site-ului de profil 1asig.ro, incepand cu luna februarie 2015, Cosmin Angheluta ocupa functia de Director Executiv Vanzari al companiei GOTHAER Asigurari Reasigurari, activitatea sa fiind concentrata catre vanzarile prin intermediul brokerilor.

Cu o experienta de peste 15 ani in piata romaneasca de asigurari, Cosmin Angheluta a mai ocupat anterior functia de Director General Adjunct la Carpatica Asig, dupa ce inainte ocupase pozitia de Director al Departamentului Brokeri, Bancassurance si Leasing al ASTRA Asigurari.

  • UPDATE (vineri, 12:30): "Numirea lui Cosmin in functia de Director General Adjunct reprezinta un vot de incredere acordat de grup si de companie si este un pas inainte nu doar pentru el, ci si pentru Gothaer Asigurari Reasigurari. Anii de experienta acumulata de acesta in cadrul companiei noastre au dovedit ca este persoana cea mai potrivita pentru a intari echipa de management, la aceasta adaugandu-se totodata si competentele sale profesionale recunoscute in piata de asigurari, rezultatele obtinute de-a lungul timpului, precum si valorile comune aliniate strategiei companiei", a declarat Anca Babaneata, CEO al Gothaer Asigurari Reasigurari, intr-un comunicat transmis vineri catre HotNews.ro.

Cosmin Angheluta are o experienta de aproximativ 4 ani in cadrul Gothaer, se mai arata in comunicat.

Gothaer Asigurari Reasigurari a platit anul trecut despagubiri in valoare de 43.484.927 lei (cea mai mare dauna platita a fost de 2,8 milioane lei - pe segmentul asigurarilor de garantii), a anuntat in luna mai a acestui an asiguratorul. Veniturile din prime brute subscrise au scazut cu 2,7% pana la peste 81,98 milioane lei, principala cauza fiind incetarea subscrierilor pe asigurarile de aviatie. "Am incetat subscrierile pe linia asigurarilor de aviatie, pentru ca aceasta necesita un capital semnificativ, capital pe care am decis sa il alocam altor forme de asigurare, mai performante", a declarat atunci Anca Babaneata, sefa Gothaer Asigurari.