Adunarea Generala a Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) a ales luni, 3 octombrie, noua echipa care va conduce asociatia pentru urmatorii trei ani. Dupa 19 ani in care a detinut Presedintia asociatiei, compania Allianz Tiriac a decis sa se retraga, pentru a oferi si altor companii posibilitatea de a prelua aceasta functie. Membrii UNSAR l-au ales pe Adrian Marin (director general al Generali Romania) ca Presedinte al asociatiei, iar pe Marius Popescu (director general al NN Asigurari de Viata) in functia de Vicepresedinte.

Adrian Marin, seful Generali RomaniaFoto: Generali Asigurari

In cei 20 de ani petrecuti in cadrul Grupului Generali, Adrian Marin a detinut multiple pozitii manageriale: Director Asigurari Generale (2007- 2008), Director Executiv - Membru in Directorat (2008-2011), Presedinte al Directoratului (incepand cu 2011), Presedinte al Consiliului de Administratie al Generali Pensii (incepand cu 2016). Adrian Marin a urmat numeroase cursuri internationale de specializare in asigurari si leadership si a fost Membru in Comitetul Strategic al Insurance Europe intre 2013 si 2014.

  • "Am decis sa ne asumam responsabilitatea Presedintiei UNSAR intr-un context foarte dificil pentru piata de asigurari din Romania. Alaturi de colegii din companiile alese in cadrul Comitetului de Directie ne vom canaliza eforturile pentru demararea si continuarea unor proiecte utile si relevante atat pentru clienti si membrii Uniunii, cat si pentru piata de asigurari in ansamblu. UNSAR, prin efortul comun al tuturor membrilor sai, trebuie sa isi asume rolul de principal partener de dialog al institutiilor statulului in ceea ce priveste procesele de reglementare a domeniului asigurarilor. Principalele obiective ale Uniunii trebuie sa fie predictibilitatea pietei, recapatarea increderii clientilor si cresterea nivelului educatiei financiare.", a declarat Adrian Marin, Presedintele UNSAR.

Marius Popescu, director general NN Asigurari de Viata

Marius Popescu, director general NN Asigurari de Viata

Foto: NN Asigurari de Viata

Marius Popescu este la cel de-al treilea mandat ca Vicepresedinte al UNSAR, fiind responsabil, in cadrul Uniunii, de sectiunile de Asigurari de Viata si Sanatate si Comisia de Solvabilitate II. In cei 11 ani petrecuti in cadrul Grupului NN, a detinut multiple pozitii manageriale: manager de investitii (2005- 2008), Director General al NN Investment Partners (2008- 2010), Director General al NN Pensii (2010- 2013), Director General al NN Asigurari de Viata (incepand cu 2013). Marius Popescu este absolventul unui masterat la Universitatea Saint Mary's din Canada, studii completate de numeroase certificari internationale in domeniul financiar, printre care si titlu de CFA.

In cadrul Adunarii Generale a fost stabilita prin vot si noua componenta a Comitetului de Directie al UNSAR, structura care asigura activitatea operationala a Uniunii si care este responsabila cu transpunerea in practica a hotararilor Adunarii Generale. Alaturi de Generali Romania si NN Asigurari de Viata, din Comitetul de Directie vor face parte societatile Allianz-Tiriac, Credit Europe Asigurari, Grawe Romania, Omniasig si Uniqa Asigurari.

Infiintata in 1994, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania reprezinta 23 de companii de profil. Acestea detin o pondere de peste 90% din piata locala de asigurari. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apararea si reprezentarea intereselor asiguratorilor si reasiguratorilor din Romania, participarea la imbunatatirea cadrului legislativ in domeniul asigurarilor, promovarea activitatii de asigurari in Romania si promovarea dezvoltarii cat mai durabile a industriei asigurarilor pe plan intern si international.

Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al federatiei asiguratorilor si reasiguratorilor europeni - Insurance Europe.