Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a respins ca neintemeiata, in sedinta din data de 1 noiembrie 2016, cererea de anulare introdusa de City Insurance impotriva deciziei Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) prin care s-a deschis procedura de redresare financiara pe baza de plan la acest asigurator, a anuntat marti ASF. Hotararea Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare.

Sediu ASFFoto: AGERPRES
  • "In scopul apararii drepturilor si intereselor legitime ale asiguratilor, ASF a decis deschiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan la City Insurance S.A. ca urmare a constatarii faptului ca valoarea coeficientului de lichiditate scazuse sub nivelul limita prevazut de dispozitiile legale, ceea ce a condus la imposibilitatea onorarii obligatiilor asumate fata de creditorii de asigurari", a mai precizat marti ASF.

Consiliul ASF a decis in aprilie 2016 deschiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan impotriva City Insurance. Decizia ASF s-a bazat pe concluziile unei analize diagnostic de supraveghere si a unui raport de control inopinat care au scos in evidenta o serie de deficiente privind solvabilitatea si nivelul capitalului societatii.

Potrivit planului de redresare financiara aprobat in data de 20 iulie 2016 de ASF, City Insurance, asigurator aflat in redresare financiara, ar trebui sa-si majoreze capitalul social cu 30 miloane euro pana la 30 septembrie si sa recupereze imprumuturi acordate unor societati afiliate (City Invest), partenerilor (Unity Broker) sau altor terti, in valoare de 39 milioane euro. Aceste masuri si altele prezentate la acel moment de ASF ar putea conduce la redresarea financiara a societatii pana la sfarsitul acestui an, a sustinut atunci autoritatea.