Euroins Romania, asigurator in redresare financiara din octombrie 2015, a anuntat vineri ca a incheiat un acord de preluare a portofoliului de asigurari non-viata de la ATE Insurance Romania, subsidiara a Piraeus Bank, cea mai mare banca din Grecia. Acordul a fost semnat pe 19 ianuarie 2017. Tranzactia urmeaza sa fie supusa aprobarii autoritatilor competente. Actionarii Euroins Romania in contul companiei suma de 100 de milioane de lei in data de 23 decembrie 2016, pentru marirea capitalului social al companiei.

Oficialii Euroins Insurance GroupFoto: Hotnews
  • "Portofoliul de asigurari non-viata al ATE Insurance include preponderent polite de asigurare non-auto astfel ca achizitia este in concordanta cu obiectivul de a diversifica portfoliul de produse si liniile de business ale Euroins Romania. De asemenea, ne va intari, pe mai departe, pozitia pe piata din Romania", a declarat Mihnea Tobescu, CEO Euroins Romania Insurance-Reinsurance.

Euroins Romania, asigurator aflat in redresare financiara pe baza de plan, din octombrie 2015

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a hotarat in sedinta din 14 octombrie 2015 deschiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan a societatii Euroins, avand ca obiectiv restabilirea situatiei financiare in termen de un an.

O luna mai tarziu, ASF a anuntat ca a aprobat planul de redresare financiara, pe termen de un an, al Euroins. Planul de masuri includea printre altele doua majorari de capital in valoare totala de 400 de milioane de lei: 200 de milioane de lei pana la data de 31 decembrie 2015 (operatiune pentru care societatea a depus, in luna octombrie 2015, documentatia la Registrul Comertului), respectiv de 200 de milioane de lei in semestrul al doilea 2016.

Ca reactie la anuntul ASF, reprezentantii Euroins au remis HotNews.ro un extras din planul de redresare transmis ASF in care se arata ca a doua etapa a majorarii de capital care se va defasura in al doilea semestru din 2016 are in vedere o subscriere de pana la 200 milioane lei, cuantumul urmand a fi stabilit in functie de evolutia ulterioara a indicatorilor financiari, ai performantei economice a companiei de pana la data deciziei ASF, precum si de adecvarea programului de reasigurare".

La sfarsitul anului trecut, Euroins Romania a transmis un comunicat de presa in care a anuntat ca actionarii Euroins Insurance Group (EIG) au transferat in contul companiei din Romania suma de 100 de milioane de lei in data de 23 decembrie 2016, reprezentand marirea de capital prevazuta pentru finalul anului. Dupa aceasta noua crestere, capitalul social al Euroins se ridica la valoarea de 530 de milioane de lei.

EIG a mai efectuat in luna august 2016 o marire de capital social in valoare de 200 de milioane de lei, transferati in contul Euroins Romania, crescand astfel capitalul social al companiei la 430 de milioane de lei.

Euroins Romania a inregistrat o crestere de 21,8% a primelor brute subscrise in 2016 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 197,7 milioane de euro. In decembrie, veniturile din prime brute subscrise au crescut cu 19,6% comparativ cu decembrie 2015, la 21,8 milioane de euro.