Misu Negritoiu, revocat luna trecuta de la conducerea ASF de catre PSD dupa scandalul cu NN Pensii, povesteste pe Facebook ce i-ar fi spus Mihai Tudose intr-o intalnire in avion. 'Eu l-am intilnit o singura data, intr-in avion de seara Iasi-Bucuresti, cu ochii bulbucati, probabil dupa o chermeza cu organizatia locala de partid, cind mi s-a adresat ironic cu "domnul Presedinte" care nu prea trece pe la Parlament si in final "sa-i fac nepoata director". Sa-l caut. Nu l-am cautat, drept pentru care m-a chemat in octombrie 2016 la audieri in faimoasa comisie pe care o conduceau. Predictibil, au votat sa-mi ceara demisia. Scurt si fara prea multe comentarii. Procedura de Balta Brailei, care a condus in final la "revocare ". Discutiile din acea sedinta merita revazute. Spun totul despre stilul si competenta omului", scrie Misu Negritoiu.

Misu Negritoiu, fost presedinte ASFFoto: Hotnews
  • UPDATE (miercuri, 14:00) Misu Negritoiu a adus precizari suplimentare, miercuri, in legatura cu afirmatiile facute pe Facebook despre premierul Mihai Tudose: "Eu am facut un comentariu de buna credinta la un articol care mi-a placut foarte mult. Dar este o realitate, nu este o gluma. Dar trebuie sa fiu consecvent ca nu este o declaratie publica. Si am refuzat sa fac o declaratie pubilca pentru cine m-a intrebat. Dar nici nu m-am gindit sa declansez o investigatie pe acest subiect. Da, imi asum ce am scris si da, am mai facut acest comentariu in privat, inclusiv cu colaboratori din ASF. Dar vad ca se profileaza ca la Radio Erevan: nu a fost in avion, ci in aeroport, nu i-a cerut, ci I s-a oferit, etc. Masinaria lucreaza. Dar eu va multumesc ca m-ati facut subiect de news. Cred ca fiecare v-ati facut meseria cum ati crezut de cuviinta. No bad feelings!"

  • Fostul presedinte ASF a dezaprobat marti faptul ca HotNews.ro a facut o stire din comentariul sau postat pe Facebook, un spatiu public potrivit deciziilor din justitia romana si cea europeana: 'Nu se face asta. Comentariul este pe un cont FB privat si publicarea lui avea nevoie de acordul meu.', a spus Misu Negritoiu.

Ce a postat Misu Negritoiu despre Mihai Tudose

Ce a postat Misu Negritoiu despre Mihai Tudose

Foto: Hotnews

Fostul presedinte ASF a publicat acest comentariu pe Facebook la o postare a jurnalistei Oana Osman, redactor sef al publicatiei economice online Profit.ro, care a distribuit un text savuros de opinie scris de Liviu Iancu, jurnalist la aceeasi publicatie economica online.

Liviu Iancu povesteste intalnirea avuta cu Mihai Tudose in urma cu doi ani si jumatate pentru realizarea unui interviu.

"Mi-era jena sa apar in fata unui ministru asa, cu maseaua umflata si cu ochii bulbucati de nesomn, in dimineata aia geroasa de acum cativa ani. Dar cand in usa cabinetului a aparut Mihai Tudose, cu figura lui sifonata de caine shar pei, m-am simtit fresh ca o pustoaica de 17 ani, care face reclama la creme pentru ten. Parea ca Rothmans si Johnnie Walker i s-au incaierat dureros pe chip si ca lupta dureaza de multa vreme. Sub ochi i se odihneau doua pungi atat de mari, incat un cuplu de pensionari mai instariti ar fi putut face lejer piata cu ele. Chiar daca as fi intuit atunci ca va ajunge peste ani premier, tot n-as fi putut s-o pun de un selfie cu el. In timp ce dadeam mana mi-a poruncit cu glasul unuia care si-a prelungit petrecerea de Revelion cu cateva zile: - Lasa telefonul la secretara! Aici nu se intra cu aparate de inregistrat.", scrie jurnalistul Liviu Iancu.

  • Misu Negritoiu a fost revocat, luna trecuta, la initiativa PSD de la conducerea ASF

Parlamentarii au votat in unanimitate luna trecuta revocarea din functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara a lui Misu Negritoiu, dupa scandalul cu fondul de pensii private NN. Propunerea de revocare a lu Negritoiu dateaza din octombrie 2016, cand a fost intocmit un raport legat de modul in care a fost gestionata criza RCA din 2016.

"Nici astazi nu inteleg si nu mi s-au adus la cunostinta motivele revocarii mele, iar procedura de revocare mi se pare din Balta Brailei, pentru ca nu respecta legea", a declarat miercuri Misu Negritoiu, presedintele ASF legat de revocarea sa. "Eu cred ca mi-am indeplinit mandatul si obiectivele. Eu am venit la ASF cu o misiune clara si cu sprijin politic clar. Din pacate dintre cei care mi-au dat sprijinul politic nu a mai ramas decat unul - presedintele Senatului. (n.a Calin Popescu Tariceanu). Nu mi-am imaginat ca voi sta 3 ani. Prefer sa ies scos de politicieni decat scos de DNA. Ma duc linistit ca mi-am facut treaba", a spus Negritoiu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, in 27 aprilie, ca s-a inteles cu presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, asupra faptului ca Misu Negritoiu trebuie demis cat mai repede de la conducerea ASF, deoarece aceasta este o institutie importanta care nu trebuie sa functioneze ca si cum ar fi "mosia" unuia sau unora, potrivit News.ro.