Posta Romana a majorat capitalul social al filialei Posta Romana Broker de Asigurare cu suma de 1,5 milioane de lei, operatiune care a fost avizata joi de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Brokerul a ajuns astfel la un capital social de 2,2 milioane lei. Oficialii companiei au precizat pentru HotNews.ro ca aceasta e a doua incercare de capitalizare a brokerului de asigurare, prima facand parte dintr-un dosar care este instrumentat, in prezent, de DNA.

Elena Petrascu, noul director general interimar al PosteiFoto: MCSI

In urma hotararii Consiliului de Administratie a Postei Romane, din 1 noiembrie 2017, compania a majorat capitalul social al filialei Posta Romana Broker de Asigurare cu suma de 1,5 milioane de lei si a depus dosarul la ASF. Autoritatea a aprobat, astazi, majorarea de capital. Diferenta pana la 2,2 milioane era capitalul social initial al brokerului. Aceasta e a doua incercare de capitalizare a brokerului de asigurare, prima face parte dintr-un dosar care este instrumentat, in prezent, de DNA.

Posta Romana Broker de Asigurare este una dintre cheile dezvoltarii companiei noastre. Recunoastem ca, in trecut, dezvoltarea societatii de asigurari a trecut prin multe provocari. Astazi, apreciem semnalele repetate si ferme de incredere pe care le primim, atat din partea autoritatilor cat si din partea clientilor din acest sector de activitate. Avem asteptari mari de la Posta Romana Broker de Asigurare, a subliniat Elena Petrascu, director general interimar al Postei Romane.

Amintim faptul ca Elena Petrascu, numita luna trecuta director general interimar al Postei Romane, a trimis corpul de control la filiala Broker de Asigurare. Neregulile gasite fac obiectul unei plangeri penale, trimisa la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), impotriva fostei conduceri a Postei.

Noua sefa a Postei Romane a declarat intr-un interviu pentru News.ro ca cea mai mare neregula gasita este ca banii destinati majorarii capitalului social al filialei Broker de Asigurare cu 1,8 milioane lei au fost deturnati si folositi in alte scopuri.

Plangerea penala se indreapta intre altii impotriva lui Alexandru Petrescu, in trecut director general al Postei si care a fost totodata in acest an ministru pentru Mediul de Afaceri, dar si al Economiei, si impotriva lui Dante Stein, fost consilier onorific al premierului Victor Ponta si fost presedinte CA al Postei, precum si a lui Andrei Stanescu, fost director general interimar al Postei si fost presedinte al Consiliului de Administratie al Posta Romana Broker Asigurari SA (PRBA).

In replica, Andrei Stanescu, fostul director general interimar al Postei, a precizat pentru HotNews.ro ca "afirmatia conform careia suma de 1,800,000 lei a fost 'deturnata' de la destinatia initiala si anume majorarea capitalului social al Posta Romana Broker de Asiguraru (PRBA) este total falsa". Acesta sustine ca suma de 1,8 milioane lei a fost varsata in contul PRBA, dupa cum reiese si dintr-un raport de expertiza contabila (vezi documentul atasat) realizat de Posta Romana, doar ca ASF nu a acordat avizul la acel moment, din cauza unei neglijente de serviciu a unui angajat al PRBA care nu ar fi respectat termenele de inregistrare a operatiunii.