Dorel Duta, asociat si director general la Hobbit Broker de Asigurare, a fost ales luni, presedinte al Uniunii Brokerilor in Asigurari (UNSICAR), inlocuindu-l pe Bogdan Andriescu, cel care a ocupat aceasta functie incepand din anul 2001, a anuntat luni Uniunea, care reprezinta 63 de companii care detin 60% din piata de brokeraj de asigurare. Bogdan Andriescu (actionar al Risk Control) a fost ales in noul Consiliu Director al UNSICAR, alaturi de Rodica Fuicu (Asig Management), Dorel Duta (Hobbit Broker de Asigurare), Victor Sraer (Otto Broker) si Ionel Dima (AVUS International).

Bogdan Andriescu, presedintele UNSICARFoto: AGERPRES

Noul Consiliu Director al Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR) va prelua mandatul pana la data de 31 martie 2018.

Noul presedinte al UNSICAR, Dorel Duta, activeaza in industria de asigurari din anul 1995. Si-a inceput activitatea la Asigurari Ion Tiriac ASIT, dupa care a intrat in piata brokerajului de asigurare, in anul 2000. Dorel Duta este asociat si director general la Hobbit Broker de Asigurare si este membru UNSICAR incepand din decembrie 2000. Incepand din anul 2014, el este membru CD al UNSICAR.

  • "Multumesc colegilor din UNSICAR pentru votul de incredere pe care mi l-au acordat. Impreuna cu Bogdan Andriescu si ceilalti colegi din Consiliul Director vom continua actiunile si demersurile de dezvoltare a pietei de brokeraj de asigurare", a declarat Dorel Duta.

Bogdan Andriescu este presedinte al UNSICAR incepand din anul 2001 si a participat la infiintarea BAAR (Biroul Asiguratorilor Auto din Romania), UNSAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurari din Romania), UNSICAR si POOL-ul Nuclear. El a inceput sa activeze in piata de asigurari in anul 1990, la ADAS, in cadrul Directiei de Operatiuni cu Strainatatea. A lucrat ulterior la Astra Asigurari, Generali Romania, AIG Romania si la St. Paul Fire and Marine (Travelers), Minnesota, SUA. Incepand din anul 1995 activeaza in piata de brokeraj de asigurare, in prezent fiind actionar al companiei Risk Control Insurance Broker.

"Misiunea mea la UNSICAR va continua ca membru al Consiliului Director. Impreuna cu colegii mei membri UNSICAR, vom merge mai departe in sustinerea intereselor pietei de brokeraj de asigurare, cu atat mai mult cu cat anul ce urmeaza va fi unul extrem de dificil pentru noi. Avem o echipa noua la conducerea Uniunii, dar obiectivele noastre pe termen lung sunt aceleasi ca si pana acum - dezvoltarea pietei de brokeraj de asigurare, protectia intereselor clientilor nostri, cresterea gradului de educatie financiara si de profesionalizare a industriei", a declarat Bogdan Andriescu.

Despre UNSICAR

Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR), organizatie infiintata in anul 2000, reprezinta 63 de companii - de brokeraj de asigurare, de regularizare daune, de pregatire profesionala. Cota membrilor UNSICAR totalizeaza 60% din piata de brokeraj de asigurare.