Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a demarat procedura de retragere a autorizatiei de administrare a MKB Romexterra Fond de Pensii, in urma solicitarii venite din partea acestei companii, a anuntat vineri CSSPP. Acesta este al treilea administrator, dupa Marfin si Zepter, care au decis sa se retraga de pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II). Fondul administrat de MKB Romexterra are in prezent 1.884 de participanti.

MKB Romexterra Fond de Pensii va trebui sa informeze participantii fondului de pensii aflat in administrarea sa (Fiducia) cu privire la modificarile survenite, la etapele procedurale si la toate drepturile de care pot beneficia. Conform procedurii, participantii vor fi repartizati de catre CSSPP, in mod egal, la celelalte 15 fonduri de pensii administrate privat ramase in piata.

Ulterior repartizarii efectuate de catre CSSPP, participantii se pot transfera la oricare alt fond de pensii administrate privat de pe piata, fara plata unor penalitati, in termen de 90 de zile de la data repartizarii.Pana acum, trei companii de administrare din sistemul Pilonului II au ales retragerea de pe piata inainte de inceperea etapei de colectare a contributiilor participantilor: Marfin, Zepter si MKB Romexterra.

Participantii fondurilor celor trei administratori, in numar de 3.727, reprezinta 0,09% din numarul total de 4.156.316 de aderenti la sistemul Pilonului II.